King of Hearts-King of Hearts

King of Hearts-King of Hearts

Jaar van Release: 1994

Label: Pioneer

De naam King Of Hearts zou bij iedere liefhebber van West Coast Rock en AOR een belletje moeten doen rinkelen . Zanger Tommy Funderburk en gitarist Bruce Gaitsch begonnen deze band vele jaren geleden en leverden prachtige AOR-platen af ​​waarvan naar mijn mening ‘King Of Hearts 1989’ de allerbeste was. Dat album met nummers als ,,Working Man”, ,,Don’t Call My Name” en ,,King Of Hearts” zou in de collectie van iedere AOR-freak moeten zitten. De band heeft al een aantal jaren een pauze gehad, maar in de tussentijd hebben Tommy en Bruce aan veel albums meegewerkt. Het zijn bekende namen in de rock- en popmuziek. Als je me niet gelooft, zoek ze dan eens op en je zult zelf ontdekken hoeveel werk deze jongens door de jaren heen hebben gedaan. Vooral Funderburk is een klasse apart met die prachtige soepele stem die gewoon geknipt is voor dit genre. Het album opent met “Land Of Dreams” , tekstueel en muzikaal gezien een nummer waar over is nagedacht. Steekt goed in elkaar vergelijkbaar met de betere nummers van Toto. Poprock met een goede zanger, waarbij de muziek meer op de achtergrond meedoet. Het volgende “Lovin’ Arms” een ruistig nummer voorzien van akoestisch gitaarmuziek en toetsen die het nummer ondersteunen, een ballad in de stijl van het oude Journey.  Favoriete nummer van het album is het volgende “Working Man” me mooi gitaarintro, waarbij ook de ritmesectie voor het eerst opvallen. Tekstueel net als het eerste nummer een goeddoordacht nummer, dit smaakt naar meer. “Don’t Call My Name” had zo op een Richard Marx album kunnen staan. Wederom een poprock ballad, waar vooral de stem van Funderburk opvalt, had in de jaren 80 zo maar een hit  kunnen scoren. “I Want You” opent gelukkig weer wat stevigere met een drumbeat. Een West Coast Rock nummer een wat meer uptempo nummer. “The Night The Angels Cried” gaat weer verder in het West Coast genre. Funderburk spreekt hier zijn hogere regionen aan van zijn stem. Maar niet echt een uptempo nummer. Met “My Desire” gaan we qua tempo weer een stapje sneller en dit is ook een van de betere nummers, muzikaal gezien komt dit nummer in de buurt van een “Land Of Dreams” en “Working Man”. West Coast op en top. “Love Will Return” ligt meer in het verlengde van bands als Kansas en Whiteheart een leuk poprock nummer. Met “Close My Eyes” kakt het tempo weer in een poprockballad in de lijn van Chicago. Het titelnummer “King Of Hearts” begint met orkestratie-achtig nummer, waar de toetsen prominent aanwezig. Wederom een langzaam nummer met een mooie gitaarsolo van Bruce Gaitsch. Het album sluit af met “Forever” wederom met een poprockballad.

Liefhebbers van AOR en Westcoast en artiesten als Richard Marx, Toto, Boulevard, Soleil Moon en Don Henley, kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen, voor mensen die meer houden van alleen hardrock kunnen deze links laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑