Royal Hunt – 20th Anniversary

Royal Hunt – 20th Anniversary

Jaar van Release: 2012

Label: Frontiers Records

De progressieve metal band Royal Hunt bestaat twintig jaar en dat heuglijke feit dient gevierd te worden moet Frontiers Records hebben gedacht, want in samenspraak met de band heeft men een pakket aan hits en zeldzame opnames samengebracht op drie CDs en een DVD. Op de eerste twee schijfjes vind je (in chronologische volgorde) de beste nummers van de Royal Hunt albums en dat bevestigt alleen maar dat deze Deense band in het verleden een aantal erg goede songs heeft neergepend. Het derde plaatje is voor de echte liefhebbers wel een stuk interessanter, want daar vind je wat zeldzamer materiaal en zelfs een speciaal voor deze release geschreven nieuw nummer getiteld ‘Save Me’. Verder zijn er nog akoestische uitvoeringen van ‘One By One’, ‘Bodyguard’ en ‘Restless’ te vinden evenals ‘Bad Luck’ van de Japanse EP ‘Clown In The Mirror’, de instrumental ‘Double Conversation’ van de ‘Far Away’ EP, ‘U-Turn’ van de ‘Intermission’ EP, terwijl ‘Sixth Sense’ alleen als bonus-track op het studio-album ‘X’ te horen was. De afsluiter van de derde disc is ‘The Day Is Dawning’, een ballad met John West op leadzang. Het vierde schijfje in dit fraai vormgegeven pakket is een DVD, met daarop de twaalf video clips die de band ooit opgenomen heeft. Alles bij elkaar opgeteld is deze ’20th Anniversary’ inderdaad een erg mooi verjaardagskadootje, dat dient te worden gezegd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑