Petra-Unseen Power

Petra-Unseen Power

Jaar van Release: 1991

Label: Wordstar

Als je kijkt naar de bands die pionierden in het christelijke rockgenre, dan is de kans groot dat Petra een van de bands is die je als eerste te binnen schiet. Er zijn zoveel klassieke nummers van hen die dit genre hebben gedefinieerd tot wat het nu is. De band heeft veel geweldige albums op haar naam staan. “Unseen Power” is er een die niet over het hoofd mag worden gezien, want ondanks de tekortkomingen staan ​​er op dit album een ​​heleboel pareltjes die lof verdienen.

“Destiny” sluit aan bij elk klassiek Petra-nummer Dit nummer heeft ook een geweldig stuwend rockgevoel. De zang van John Schlitt en het gitaarwerk van Bob Hartman zijn even krachtig als altijd. “Who’s On the Lord’s Side” en “Ready, Willing, and Able” zijn beide geweldige rocknummers op zichzelf, waarbij de eerste een pakkend rock/gospel-gevoel heeft, en de laatste een intenser nummer is voor deze band. “I Need To Hear From You” is een oprechte ballad waarin John God vraagt ​​om zijn gebeden te beantwoorden; je voelt de emotie van hem afkomen. Het beste nummer van het album is gemakkelijk te vinden in ‘Sight Unseen’, met een gedenkwaardige gitaarriff. Andere nummers die het vermelden waard zijn, zijn de Petra-klassieker ‘Dance’, een puur leuk opzwepend nummer, en het emotionele ‘Hey World’, dat meeslepende en inspirerende verhalen geeft over mensen die het leven verkiezen boven de dood.

Dit album is zeker niet een zonder problemen, want het is niet een van Petra’s sterkste albums uit hun catalogus. “Secret Weapon” voelt aan als het net niet af. “Hand on My Heart” is voor mij muzikaal gezien het zwakste nummer dat Petra heeft gemaakt op dit album. John gebruikt enkele falsetto’s in het nummer, en het klinkt gewoon niet goed. “In The Likeness of You” is een ballad die veel te lang slingert, geen duidelijke kop en staart. De teksten zijn oprecht genoeg en het drum- en gitaarwerk is clichématig.

Unseen Power is zeker niet zonder gebreken, maar ik heb het gevoel dat dit album toch behoorlijk onderschat wordt. Nummers als “Destiny” en “Sight Unseen” voelen alsof ze zich in de buurt van elk ander klassiek Petra-nummer bevinden. Dit album verdient minstens één luisterbeurt, en als dit de eerste keer is dat je Petra hoort, dan moet je ook hun andere platen gaan checken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑