The Ferrymen-One More River To Cross

The Ferrymen-One More River To Cross

Jaar van Release: 2022

Label: Frontiers

The Ferrymen is een gevestigde naam geworden onder Europese melodieuze metalfans na de eerste twee succesvolle albums, komen ze nu met album nummer 3 op de proppen. Het trio, gevormd door de Zweedse gitarist, songwriter & producer Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson’s Free Fall), geweldige zanger Ronnie Romero (Lords Of Black, Sunstorm, Rainbow, Vandenberg) en daverende drummer Mike Terrana (Rage, Axel Rudi Pell, enz. .), hebben het werk aan “One More River To Cross” afgerond. “One More River To Cross”

is zeker weer een enorme adrenalinestoot voor alle liefhebbers van melodieuze metal! Muzikaal mag je heel zware,melodieuze metal verwachten, die de songwriting en epische structuren van Karlsson combineert met de enorme, krachtige vocale benadering van Romero en het stuwende, geestverruimende drumwerk van Terrana. Met wederom verbluffend artwork met dank aan Stan W. Decker en een uitstekende mix met dank aan Simone Mularoni (DGM, Sunstorm, etc.), zal “One More River To Cross” een poging wagen om de metalwereld in 2022 stormenderhand te veroveren.

In 2017 bracht het brein achter de Ferry man, Magnus Karlsson het titelloze debuutalbum van The Ferrymen aan de wereld met een gepassioneerde reactie van  veel fans. In 2019 brachten ze het vervolg uit, The New Evil.  Dit was een even indrukwekkend album waarin de band hun geluid verfijnde. Het is 2022 en we schrijven weer een hoofdstuk bij. Op 21 januari 2022 zal The Ferryman One More River to Cross uitbrengen. Was vooral benieuwd naar nieuw werk met Ronnie Romero, nadat ik zijn bijdrage bij Vandenberg een verademing vond. Na de release van het Vandenberg album heeft hij niet stilgezeten en blijkt een druk baasje te zijn.

One More River to Cross begint met een piano intro vergezeld ​​door koorzang. “One Word” mooier wordt naarmate we de stem van Ronnie Romero invalt. Het hoge tempo van het nummer volgt in de voetsporen van de vorige twee albums, maar voegt het koorelement toe voor een meer theatraal geluid.

Stompende drums, begeleid door meer koorzang, introduceren ‘The Last Wave’. Het nummer heeft zo’n gepassioneerd geluid, versterkt door de sterke punten van het trio. “Shut It Out” gebruikt meer een melodieuze metal beat en geluid. De gitaar heeft een meert versterkt geluid in het nummer dat het een bijzonder grootser geluid geeft. “City of Hate” heeft een stijl die doet denken aan Allen/Lande, ook gemaakt door Magnus. Als het gaat om nummers die een album definiëren, is er het epische titelnummer, “One More River To Cross”. Dit nummer is een voorbeeld van een genre dat Magnus misschien niet heeft gecreëerd, maar dat hij met grote sprongen heeft ontwikkeld. Een zwaar midtempo nummer met orkestratie dat perfect samenvloeit met een achtergrondkoor.

Terwijl One More River to Cross doorgaat, bevat “Morning Star” een geweldige Black Sabbath “Heaven and Hell”-achtige sfeer, muzikaal vermengd met Ronnie’s briljante zang. “Hunt Me To The End Of The World” zet een geluid voort dat teruggrijpt op de twee vorige Ferrymen-albums. “Bringers Of The Dark” begint met piano die snel overgaat in een uitzinnig nummer met een gitaargeluid dat alleen Magnus kan leveren. “The Other Side” klinkt als een ontbrekend nummer uit Magnus’ soloproject Freefall. Terwijl “The Last Ship” is daarintegen meer een gitaargedreven nummer.

Dit album wordt afgesloten met “The Passenger”. Gevuld met dreunende gitaren en donderende drums, weet het trio de kwaliteit tot en met het laatste nummer staande te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑