Degreed – Are You Ready?

Degreed – Are You Ready?

Jaar van release: 2022

Label: Fronties

Are You Ready is het zesde album van Degreed en hun eerste op het Frontiers Label.

Degreed heeft het zichzelf in het verleden niet gemakkelijk gemaakt. De Zweden brengen sinds 2007 uitzonderlijk sterke albums uit, maar hun succes is tot nu toe beperkt gebleven. Met hun mix van AOR, moderne rock en af ​​en toe een vleugje metal en prog daagden ze de luisteraar meer uit dan gebruikelijk is in het genre. De klasse van de albums werd pas duidelijk als men intensief naar het materiaal ging luisteren.

Dit kwartet uit Zweden heeft de doorbraak nog niet gemaakt, maar de door Erik Grönwall aangestuurde band, daar ontbreekt het waarschijnlijk niet zo veel meer aan.

“Ik kan niet geloven dat we op het punt staan ​​ons zesde studioalbum uit te brengen. Ons aankomende album zal een meer rechttoe rechtaan hardrockalbum met geweldige melodieën zijn. Onze ‘oude’ fans zullen niet teleurgesteld zijn en ik weet zeker dat we zullen winnen ook veel nieuwe bij deze”, zegt zanger Robin Eriksson.

Deze nieuwe plaat laat inderdaad een meer rechtlijnige en gerichte richting voor het geluid van de band zien. Nog steeds extreem melodieus en pakkend, en niet zonder een aantal echt uitstekende instrumentale stukken, is Degreed sterker dan ooit terug en met een geweldig management en platenlabel dat hen ondersteunt, zijn ze nog nooit zo klaar geweest om de wereld te veroveren.

Degreed brengt veelgeprezen muziek uit sinds het begin met het eerste album “Life, Love, Loss” in 2010. In de loop van de volgende vier studioalbums is de band met elke release steeds sterker geworden, toeren en fans winnen over de hele wereld en ze zijn niet van plan om nu te stoppen. Het geluid van Degreed vermengt de klassieke melodieuze en hardrockgeluiden met meer hedendaagse invloeden en biedt de fans een zeer persoonlijke, frisse en opwindende mix van geweldige rockmuziek.

Robin Erikkson, Mats Erikkson, Mikael Blanc en Daniel Johansson hebben een lange weg afgelegd bij het op nemen bij het album nummer 6. Hun focus ligt duidelijk op de weg die voor hen ligt, ze willen vernieuwen maar durven ook nog steeds frequente blikken in nun achteruitkijkspiegel van de AOR te kijken. De vooruitgang zit hem vooral in het tekstmateriaal het schrijven van de nummers is door de jaren behoorlijk verbeterd. Daarmee is de stijl ook langzaam wat opgeschoven tot een stijl die je de New Wave van Scandi Melodic Rock zou kunnen bestempelen.

‘Into The Fire’, de reeds uitgebrachte eerste single en tegelijk de opener op Are You Ready, geeft het passende antwoord: Agressieve gitaarriffs en een ultramelodisch refrein. Is een dynamisch nummer en laat ons een band zien met een stevige greep op de essentie en oog voor de fijnere punten, die een web van melodie spint tot beknopte, pittige AOR/melodieuze hardrock. En dat zal de komende 40 minuten ook niet veel veranderen. De nummers zijn catchy en modern, maar vallen meteen op – en dat is het grootste verschil met de voorgaande werken. Ook het daaropvolgende ‘Higher’ zou vanwege de pakkende melodie een hoogtepunt op CROWNE’s prima debuut zijn geweest. ‘Feed The Lie’ schittert met een harde gitaarriff, subtiel maar zeer effectief keyboardgebruik en is een ander hoogtepunt met zijn geweldige melodielijnen. Met ‘Radio’ pakken ze de echte oerknal uit, ballad-achtig in de coupletten wordt het nummer een huilbui als Robert Eriksson er helemaal voor gaat in het refrein.

‘Burning’ en ‘Falling Down’ laten ons verbazingwekkend tempowisselingen zien. Beide gaan in een oogwenk van nul naar de max en leveren prachtige refreinen die herinneren aan de beste momenten van Harem Scarem. Latente funkinvloeden, gekruid met een gevarieerde gitaar/keyboardsolo in het TALISMAN-achtige ‘Are You Ready’ of het uiterst catchy, easy-going refrein in ‘Burning’ maken van de toch al geweldige nummers kleine klassiekers van het genre dat je bijna niet kunt weerstaan. Heeft Degreed hun kruit halverwege al afgeschoten? Helemaal niet! ‘Lost In Paradise’ en ‘Turn Back’ zijn meer hitgevoelige nummers die enerzijds leven van hun extreem pakkende keyboardmelodieën, maar ook de hardere gitaarriffs worden niet vergeten bij ‘Lost In Paradise’ en daarnaast zijn er ook nog popinvloeden te bespeuren zoals in ‘Turn Back’ of. ‘We Will Win’ begint even melodisch, maar klimt in het refrein naar onweerstaanbare HEAT-dimensie.

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit een werkelijk boeiend, onderhoudend melodieus hardrockalbum is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑