BAD ENGLISH – BAD ENGLISH

BAD ENGLISH – BAD ENGLISH

JAAR VAN RELEASE: 1989

LABEL: EMI

Eind jaren tachtig wordt de supergroep Bad English gevormd met leden die afkomstig zijn van Journey en The Baby’s. Het eerste album zonder titel bracht vooral in Amerika veel succes met o.a. de single “When I See You Smile”, een nummer 1 hit. Het album klinkt in mijn oren erg Amerikaans alsof de platenmaatschappij helemaal voorbij gaat aan de Europese markt. Vreemd, want John Waite’s single succes van enkele jaren daarvoor : “Missing You” werd ook in Europa een hit.
Het nummer “Forget Me Not” is de tweede single, die ook de hitcharts weet te bereiken. Ook de rest van het album is bijna van  het zelfde hoge niveau. Een regelrechte AOR klassieker, die bij de fan van dit genre niet mag ontbreken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑