Revolution Saints – Eagle Flight

Revolution Saints-Eagle Flight

Jaar van release: 2023

Label: Frontiers

Revolution Saints, de band rondom zanger/drummer Deen Castronovo, keert terug met een nieuwe line-up en een nieuw album, “Eagle Flight”. Revolution Saints zette zich in 2015 met zijn gelijknamig debuut bovenaan de melodieuze hardrockkaart. Met leden Deen Castronovo (Journey, Bad English), Jack Blades (Night Ranger) en Doug Aldrich (Whitesnake, Dio) was er terecht sprake van een supergroep die ook nog eens de felle verwachtingen inloste. Daarna volgden nog twee albums die, alhoewel nog steeds waardevol, toch wat in de schaduw van die eerste stonden. Castronovo wordt vergezeld door nieuwe metgezellen, bassist Jeff Pilson (Dokken,Dio)en gitarist Joel Hoekstra (Nightranger, Whitesnake)voor “Eagle Flight” is hun gloednieuwe muzikale statement.

Revolution Saints werd oorspronkelijk samengesteld door Serafino Perugino om de verbluffende stem van Deen Castronovo (Journey, Bad English, Hardline) te laten horen. Castronovo is altijd een gerespecteerde drummer geweest, maar fans die zijn achtergrondzang tijdens zijn carrière opmerkten en die Journey-shows bijwoonden en hem de leadzang op ‘Mother, Father’ zagen doen tijdens de set van de band, kwamen tot het besef dat hij ook een geweldige stem. Revolution Saints was en is altijd een middel geweest om Deen’s ongelooflijke zangtalenten aan de wereld te laten zien.

Voor de eerste drie albums van Revolution Saints, “Revolution Saints”, “Light In The Dark” en “Rise”, kreeg Deen gezelschap van bassist/zanger Jack Blades (Night Ranger) en gitarist Doug Aldrich (ex-Whitesnake, Dio). Geproduceerd door Alessandro Del Vecchio, brachten deze drie albums de klassieke melodieuze rockstijl terug die legioenen fans in de jaren ’80 en ’90 in vervoering bracht en nog steeds doet! Inspirerende, opbeurende vocalen, zwevende melodieën en geweldige hooks is wat je te horen op die drie albums. Terwijl Revolution Saints, MK I een onuitwisbare stempel drukte op de melodieuze rockwereld, was het tijd voor MK II. Deen, die onlangs weer lid was geworden van Journey, voelde zich gesterkt en geïnspireerd en klaar om zich helemaal uit te leven. Het vullen van Blades en Aldrich’s schoenen zou niet eenvoudig zijn, maar gelukkig werden precies de juiste jongens gevonden voor de klus! Joel Hoekstra is een huidig ​​lid van Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra en Iconic, en heeft ook zijn eigen soloproject, Joel Hoekstra’s 13, en is een absoluut verbluffende gitarist die meerdere stijlen kan spelen. Jeff Pilson, momenteel lid van Foreigner, Black Swan en The End Machine, staat ook bekend om zijn tijd in Dokken en natuurlijk om zijn meer recente productiewerk. Twee geweldige muzikanten als aanvulling op Deen’s zang en drumwerk is precies wat nodig was voor Revolution Saints, MK II en dat is wat we hier hebben. Net als bij de eerste drie albums, verzorgt Alessandro Del Vecchio zowel de productie als de bijdragende keyboards en achtergrondzang. Aangezien dat Del Vecchio nog steeds aan het productionele en schrijversroer staat, is de muziek vrijwel hetzelfde gebleven, wellicht net een tandje heaviër in vergelijking tot zijn voorganger.

Fans van de eerste drie releases van Revolution Saints zullen niet veel verrassingen vinden op dit album, qua vernieuwing. Het is gewoon een voortzetting van het eerdere werk. Dit is weer een geweldig album van Revolution Saints; je weet precies wat je gaat krijgen. Had het beter gekund, nou simpel, de gitaren klinken een beetje zacht, ze scheuren op de solo’s, maar ze lijken een beetje kracht te missen bij het spelen van de riffs die een beetje worden begraven door de keyboards waar de toetsen wellicht wat minder prominent in de mix hadden moeten staan om de gitaren wat meer naar voren te laten komen, nogmaals mijn mening en dat heeft meer met de mix en productie te maken dan met de daadwerkelijke muzikaliteit.  Al met al een goed klinkend album, waar de muzikale en het vocale vakmanschap van afdruipt, edoch niet gegoten in de meest originele songs. overigens, degelijk album, aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑