Revolution Saints -Against The Winds

Revolution Saints -Against The Winds

Jaar van release: 2024

Label: Frontiers Records

Eerlijk gezegd ben ik een fan van Revolution Saints sinds ze voor het eerst met een album uitkwamen. Deen Castronovo op drums EN zang?? Geweldig!! Het enige wat je hoeft te doen is de live beelden van hem  te zien met het nummer ‘Mother, Father’  vanaf dat moment dat hij dit zingt  bij Journey begrijp je hoe geweldig hij is.

De American Rockband Revolution Saints behoort tot de categorie superbands. De band wist 10 jaar geleden te verassen met het titelloos album. De drummende zanger Deen Castronovo had bassist Jack Blades van Night Ranger en Doug Aldrich van o.a. Whitesnake naast zich. Tegenwoordig wordt er te pas en te onpas gestrooid met de term supergroep. In het geval van Revolution Saints is dat wel terecht. ‘Against The Winds’ is inmiddels het vijfde album van deze melodieuze hardrockers en het tweede album met dezelfde bezetting als op “Eagle Flight”. Zanger/bassist Jack Blades en gitarist Doug Aldrich zijn toen vervangen door bassist Jeff Pilson en gitarist Joel Hoekstra. De Italiaan Alessandro Del Vecchio die zowat bij alle releases van Frontiers Music betrokken is heeft de nummers geschreven en het album geproduceerd. Ook speelt hij keyboards en is hij achtergrondzanger op dit nieuwe album. Voor alle duidelijkheid, Alessandro Del Vecchio is dus geen vast bandlid.

Toch blijft de melodic rock nog even strak staan. Het is het wel mainstream wanneer je ‘Changing My Mind’ beluisterd. Met de afwisseling van het snelle ‘Fall On My Knees’ naar de country poprock van ‘Can’t End It Right Now’ klinkt het wel divers, maar in de kern blijft het allemaal wat hangen. Het is geen End Machine van Jeff Pilson of zo energiek als het album Rise.

‘Against The Winds’ is grofweg te verdelen in drie categorieën. Stevige rockers zoals ‘Fall On My Knees’ en ‘Will I See You Again’, klassieke AOR zoals ‘Changing My Mind’ en de ballad ‘Can’t End It Right Now’ en meeslepende pompeuze rock anthems als ‘Show Me Your Light’ en ‘Divine Wings’.

In de solo’s hoor je wel de kwaliteit van Hoekstra en met een heerlijke drive is ‘Will I See You Again’ een van de pakkende songs van het album. Net als het heerlijk slepende ‘Divine Wings’ zijn dat de highlights van het album. Wellicht omdat het gitaargeluid het zelfde standje mist het  de spanning van het album.

De stevige baslijnen van Pilson en het meesterlijke gitaarwerk van Hoekstra vullen de krachtige zang van Castronovo perfect aan, waardoor een geluid ontstaat dat zowel tijdloos als eigentijds is. De productie-expertise van Del Vecchio zorgt ervoor dat elk nummer schittert, terwijl zijn bijdragen op keyboards en achtergrondzang diepte en textuur aan het album toevoegen.

Gesteund door de alomtegenwoordige Alessandro Del Vecchio heeft de band een album gemaakt met hardrock en melodieuze nummers die bij de eerste luisterbeurt tot bloei komen. Toch is er genoeg passie voor detail om de spanning ook na een tweede of derde luisterbeurt levend te houden. Het album is gebouwd op technische bekwaamheid en met een emotionele gedrevenheid en vertegenwoordigt groot vakmanschap en een nuchtere aanpak. Commercieel succes is niet de voornaamste reden waarom Revolution Saints een album opneemt.

Fans van de vorige vier albums en liefhebbers van bands als Dokken, Journey en Whitesnake waar de muzikanten van Revolution Saints deel van hebben uitgemaakt zullen aan ‘Against The Winds’ veel plezier beleven. Beste nummers ‘Fall On My Knees’ en ‘Show Me Your Light’. Melodieuze  ‘hard’rock van hoog niveau.

‘Against The Winds’ is een voortzetting van wat begon met het titelloze debuut, en het is de nieuwe bezetting die een aantal nieuwe ideeën op het bord brengt. Het is een nieuwe, levendige geest binnen een vertrouwd kader die fans van de band tevreden zal stellen en die het potentieel heeft om de fanbase nog verder uit te breiden door zijn positieve vibes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑