Randrock 2024 Vandenberg

9 Mei 2024 Vriezenveen, niet zo als vermeld op de aankondiging. Worden de baspartijen gespeeld door Sem Christoffel (Vandenberg’s Moonkings), die Randy van der Elsen vervangt. De drummer is al sinds lange tijd Joey Marin De Boer (ex-Delain) in plaats van Koen Herfst. Memorabel feit is dat Adje’s moeder uit Vriezenveen kwam. En natuurlijk Vriezenveen ook nog vanuit zijn jeugdjaren kent. Daarnaast bij de aankondiging van “Sailing Ships” vertelde hij dat dit nummer eigenlijk was geschreven voor zijn moeder, dit geeft dit nummer  nog een mooiere betekenis.

Vandenberg “Sailing Ships”

Een stukje geschiedenis.

Het Nederlandse fenomeen explodeerde vanuit Nederland en belandde op het wereldtoneel met het titelloze ‘Vandenberg’ uit 1982 en noteerde een internationale hit in de vorm van  ‘Burning Heart’ , wat de weg vrijmaakte voor baanbrekende releases zoals  ‘Heading For A Storm’ ( 1983) en “Alibi” (1985). De band bezocht de Verenigde Staten, Europa en Japan naast  OZZY OSBOURNE ,  KISS ,  RUSH ,  SCORPIONS ,  MICHAEL SCHENKER en vele anderen. Toen hij zich wilde aansluiten bij  WHITESNAKE ,  scheurde Adrian  op beroemde wijze de legendarische hoofdrol op de opname uit 1987 van de nummer 1 hit  ‘Here I Go Again’ , die het acht keer platina  ‘Whitesnake’ sierde  , en toerde uiteindelijk een tijdje door de grootste arena’s ter wereld.  Hij schreef mee aan het album  ‘Slip Of The Tongue’ uit 1989  en bracht de daaropvolgende tour door met  niemand minder dan  Steve Vai . Naast het spelen van gitaar op en het co-schrijven van  “Restless Heart”  van  DAVID COVERDALE & WHITESNAKE , gaf hij zo’n twaalf jaar lang honderden shows als onderdeel van de band. Sprekend over de breedte van zijn werk, schreef en nam hij met name  “A Number One” op  als het thema voor het Nederlandse voetbalteam  FC Twente . In 2013 lanceerde hij het veelgeprezen  VANDENBERG’S MOONKINGS , met de release van  “MoonKings”  (2014), “MK II”  (2017) en  “Rugged And Unplugged”  (2018).

VANDENBERG kwam als band weer tot leven met de comeback-LP  “2020” . De opvolger in 2023 opgenomen in Nederland en Los Angeles met  Marlette ,  vertegenwoordigt “Sin”  een natuurlijke evolutie voor  VANDENBERG .  Hij maakte ook deel uit van supergroep  MANIC EDEN en bracht recentelijk een aantal albums uit met  VANDENBERG’S MOONKINGS .

Vandenberg “Hit The Ground Running”

Vandenberg “Friday Night”

Vandenberg “Burning Heart”

Vandenberg “Your Love Is In Vain”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑