Stryper-To Hell With The Devil

STRYPER – TO HELL WITH THE DEVIL

JAAR VAN RELEASE: 1986

LABEL: ENIGMA

Meestal associëren mensen heavy metal met een soort van duivelse oorsprong. Tot  in 1983  een band uit Californië besluit, die mentaliteit te veranderen. Oorspronkelijk genoemd Roxx Regime, werd deze band opgericht om hun christelijke geloof en daarbij hun muziek ten gehore te brengen. Vandaar de naam Stryper, Salvation Through Redemption Yielding Peace Encouragement and Righteousness.
De meest populaire album met de meeste hits tot nu toe was “To Hell With the Devil” uitgebracht in oktober 1986. De voorloper in 1984 “The Yellow And Black Attack”, deze EP, gaf al een voorproefje. Het eerste volledige album “Soldiers Under Command”, gaf de band aanzien in de Metal wereld, muzikaal gezien wat steviger en iets minder toegankelijk dan “To Hell With the Devil”, maar een echte klassieker. Met “To Hell With the Devil” werd een album neergezet, die voor een breder publiek is gemaakt. Dit was tevens het eerste christelijke hardrockalbum, die in de schappen bij de Walmart en Kmart lag. Elk nummer op het album is goed geschreven en  echte hardrocknummers met uitzondering van de twee power ballads “All of Me ” en “Honestley” die beschikken over prachtige zang van zanger Michael Sweet en keyboardpartijen.
Het begint met de onheilspellende instrumentale “Abyss” dat overvloeid in het titelnummer “To Hell With The Devil” en de teksten spreken voor zich met een duidelijke christelijkeboodschap, geen teksten met dubbele bodem, maar recht voor z’n raap. Het volgende nummer si “Call on You”, gevolgd door “Free”,  De nummers”The Way” en “Rock The World” zijn  favorieten met de energieke sound en de harmonieuze zang, geven nogmaals de kwaliteiten aan die de muzikanten bezitten. Daarbij ontzagwekkende gitaarsolo’s  van Oz Fox en Michael Sweet, met daarbij de stevige ritmesessie van Robert Sweet op drums en Timothy Gaines op bas complementeren het album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑