Iron Maiden-Somewhere in Time

IRON MAIDEN – SOMEWHERE IN TIME

Jaar van release: 1986

LABEL: EMI RECORDS

Iron Maiden heeft met deze CD geprobeerd wat futuristischer over te komen. In de teksten vind je dat niet terug; ze gaan eerder terug in de tijd (Alexander the Great, Wasted Years, Deja Vu). De teksten zijn zoals we verwachten van Iron Maiden; episch en pakkend. Het is een echt Harris-album, al zijn de singles door Smith geschreven (en dat is te horen aan een andere stijl).

De zang is goed, erg goed, Bruce kan tevreden zijn. De solo’s zijn ontzettend goed gecomponeerd en gespeeld. Adrian Smith neemt het grootste aantal solo’s voor zijn rekening, maar ik vind de solo’s van Dave Murray wel eens stuk beter. De bas klinkt echt zoals we gewend zijn van Harris; ratelend en supersnel. De drums zijn levendig, maar vallen niet op.
Caught Somewhere in Time is een goed nummer, maar valt niet op in vergelijking met de rest van de CD. Wasted years is echt een prachtnummer, nadeel is alleen dat het nummer vrij kort is. Sea of Madness is het enige nummer op de CD wat ik eigenlijk niet erg mooi vind, het doet me gewoon niets. Jammer, maar welke CD heeft nou niet zo’n nummer (behalve …The Best of…)?
Heaven Can Wait is prachtig gezongen en er zitten echt prachtige solo’s in. The Loneliness of the Long Distance Runner begint met een prachtige intro, het is dan ook echt een aanrader om de tabs van dit nummer op te zoeken. De tekst is iets minder sterk, maar aan gitaargeweld ontbreekt er niets!
Stranger in a Strange Land is tekstueel erg goed, prachtige solo’s, goede zang, mooie bas en knap drumwerk. Deja Vu is een nummer wat snel vergeten wordt vanwege het skippen naar het volgende nummer (Alexander the Great) en dat is jammer. Het nummer is qua tekst niet opmerkelijk, maar het nummer is als geheel erg mooi en ook hier zitten er weer geweldige solo’s in. Alexander the Great is een nummer wat in de soort van Rime of the Ancient Mariner etc. thuishoort. De tekst is puur Harris, het gitaarwerk is wonderschoon, mooie bas, goede (maar weinig) zang en mooie drums.
Eigenlijk kan je deze CD niet met woorden beschrijven (al heb ik geprobeerd het zo goed mogenlijk te doen). Pas als je deze CD beluisterd hebt zal je begrijpen wat ik bedoel. Dit is een CD voor liefhebbers van klasse-metal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑