White Sister – Fashion By Passion

White Sister – Fashion By Passion

Jaar van Release: 1986

Label : Revolver FM

Geprezen als de natuurlijke opvolgers van ANGEL bij de release van het gelijknamige debuutalbum in 1984, maakte de Los Angeles Hard Rock-outfit WHITE SISTER zelfs gebruik van de diensten van ex-ANGEL-toetsenist Gregg Giuffria in de rol van producent bij het debuut. The White Sister (naam geïnspireerd op een gelijknamig nummer van Toto) werd opgericht in 1980 oorspronkelijk onder de naam Sister, vocalist / toetsenist Garry Brandon, gitarist Rick Chadock, zanger / bassist Dennis Churchill-Dries en drummer Gus Moratinos. In 1981 werd dit vervangen door nieuwe drummer Richard Wright.

 WHITE SISTER ’s geweldige ” Fashion By Passion “, een album dat nooit een moderne remastering heeft gekregen. Dat is niet nodig, want de sound is na al die jaren nog steeds modern.

 Na hun uitstekende titelloze debuut en een reeks overdreven positieve recensies, kreeg White Sister een rol in de soundtrack van de film Killer Party uit 1986 met het nummer ‘April’ (hierna toegevoegd in dit tweede album Fashion By Passion) voordat Garri Brandon de band verlaat.

 Met deze tweede poging “Fashion By Passion” weet de groep een mooie mix van

gitaren (voornamelijk) en synthesizers te doen samensmelten, de teksten zijn pure melodramatische AOR.

Fashion By Passion werd geboren in 1986. De meeste toetsenborden op het album werden gespeeld door Joel Goldsmith. De plaat bevatte, naast de herinterpretatie van de Beatles “Ticket to Ride”, twee andere nummers van onvervulde Angel kennelijk verleend door Giuffria, gecomponeerd door het trio Fredericksen / Meadows / Phillips, of “Troubleshooter” en “Lonely Teardrops” . Het album werd uitgebracht in Europa voor het Britse onafhankelijke label FM Revolver

 Binnen dit fijne kader kan ik slechts één probleem ontdekken; de productieresultaten zijn zo glad dat ze veel fans van melodieuze rock misschien zelfs afschrikken! En voor “glad” lees slimheid en inventiviteit gecombineerd met vlijmscherpe riffs … Pomp Rock, in feite, tot het maximum.

Meer dan zes maanden te laat dan gepland, voornamelijk vanwege fikse ruzies over incidentele zaken zoals afgewezen artwork en studiomix resultaten, ziet het vervolg op White Sister’s fel getipte en kritisch gelikte debuut LP (1984) eindelijk het licht. De band intact blijft behoorlijk intact. Nou, vrijwel: Garri Brandon is vervangen door de nieuwe toetsenist David Vincent voor de optredens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑