Leatherwolf-Street Ready

LEATHERWOLF – STREET READY

JAAR VAN RELEASE: 1989

LABEL: ISLAND RECORDS 

In de haast voor nieuwigheid, nieuwe releases, nieuwe bands, nieuwe genres (moeilijk om een ​​nieuwe metalstijl te vinden) blijven veel albums in de vergetenheid of bereiken niet het grote publiek.  Zo ook het album van Leatherwolf, dit is een manier om dit soort albums weer naar voren te halen, om misschien wel wat minder bekende bands in de spotlight te plaatsen die ze verdienen. Het is gewoon een manier om een van mijn favoriete albums te promoten. Vandaar het album  Street Ready . We hebben allemaal ups en downs in ons leven en sommige albums helpen ons om op te staan ​​en te vechten. Street Ready is daar een van.

De line-up op Street Ready was: Michael Olivieri (zang / gitaar), Carey Howe (gitaar), Geoffrey Gayer (gitaar), Paul Carman (bas), Dean Roberts (drums). Deze heavy / power metal act van Los Angeles werd opgericht in 1981. Ze toeren in die tijd met Poison, Mötley Crüe, Great White en WASP .

Leatherwolf volgde het pad van Queensrÿche . Als je de eerste Queensrÿche EP hebt – mijn favoriete Queensrÿche-album met Operation Mindcrime – en The Warning , heb je al een idee van Street Ready . Na het eerste mini-album in 1984 (demo?) Brachten ze in 1987 het tweede album uit, gemakkelijk Leatherwolf genaamd . De invloed van Queensrÿche en Fates Warning is glashelder op het titelloze album van 1987 (geproduceerd door Kevin Beamish). Street Ready werd ook geproduceerd door Beamish, maar dit derde album werd gemixt door Michael Wagener, wat het verschil maakt. Leatherwolf combineert drie gitaren en toetsenborden die hen onderscheidt van andere bands. In tegenstelling tot hun vorige twee zelfgeschreven albums klinkt Street Ready als een heavy / rock-arena, met een meer commerciëler inslag. Met zijn enorme geluid (voor die tijd) en zijn enorme productie (met name de zang en de gitaren) was Street Ready het nieuwe heavy-metal-geluid, het soort album dat schaduw op Iron Maiden zou brengen. Wie zei drie gitaren

 Ik ben tot de dag van vandaag verbaasd hoe deze tien nummers tellende melodieuze heavy metal-plaat als een spook voorbijging. Bombastische nummers als “Wicked Ways”, “Street Ready”, “Too Much” en “Thunder”, die vooral live veel beter tot zij  recht komt,  rechtvaardigen alleen al het geld dat ze besteden voor het record. Het Mid-tempo-spoor zoals “Hideaway” of “The Way I Feel” regeert lang voordat Iced Earth Melancholie schreef. “Lonely Road” is een ander nummer dat de fantastische songwriting van Leatherwolf benadrukt.

Het niet-succes van “Street Ready” – en Leatherwolf – blijft een raadsel voor mij. Dit album is perfect vanaf de eerste noot tot de laatste noot. Leatherwolf’s songwriting is nog steeds veel beter te vergelijken met de laatste albums van Queensrÿche met Geoff Tate. Geluk speelt altijd een grote rol. Ik zeg het niet graag, maar dat geluk was niet aan de kant van Leatherwolf. Zoals eerder gezegd, had dit “ghost-album” in 1989 slechte verkopen en werd Leatherwolf van Island Records geweigerd. In 2018 was er nog een schitterend optreden, ook te bewonderen op You Tube, op het Rock Hard festival, waar ook aantal klassiekers van dit album live werden gespeeld, kippenvel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑