Drive, She Said-Drive, She Said

DRIVE, SHE SAID-DRIVE, SHE SAID

JAAR VAN RELEASE: 1989

LABEL: CBS

Geweldig debuut … Het begin van een band die bestaat uit twee geweldige muzikanten, toetsenist Mark Mangold (American Tears, Touch, Valhalla, Mystic Healer, etc.) en Al Fritsch (Mystic Healer, Voodooland) levert een geweldige vocale inspanning, beide hebben een uitstekende reputatie in de muziekbusiness, dit leverde ons geweldige songs vol met een hartstochtelijke passie en een vleugje emotie van AOR-bands, maar met het verschil dat deze jongens precies wisten hoe ze gevoelens en sensaties konden bereiken.

 Het titelloze debuut van Drive, She Said uitgebracht in 1989. Het kaliber van muzikanten garandeert een hoogkwalitatief niveau met gitaarwerk van Saraya’s Tony Rey en een gastoptreden van Balance and Meat Loaf gitarist Bob Kulick. Andere voorbeelden zijn ex-Dust, Rick Derribger en HSAS-bassist Kenny Aaronson, sessiedrummer Kenny Aaronoff (Two Fires, Lenita Erickson, IOMMI), Aldo Nova, die ook samen het nummer “Love Has No Pride” co-schreef, Benny Mardones en Fiona, de laatste co-auteur van “Hard Way Home”.

 Er zijn veel top AOR nummers op dit album, beginnend bij de opener “If This Is Love”, hun handelslied. Een perfecte staalkaart van klasse pure AOR met fantastische toetsen van maestro Mark Mangold en een perfecte kristalheldere vocale uitvoering van Al Fritsch. Het volgende nummer “Hard Way Home”, een rechttoe rechtaan melodische rock met een “orge”lbasisachtige opzet, met geweldige hooks, geweldige toetsen en een gedenkwaardig catchy refrein, terwijl we op de backing-vocals Fiona horen. Een perfect nummer en een van mijn favoriete nummers van het album dat al meer dan 15 jaar in mijn hoofd zit. De Touch kastanje “Do not You Know” krijgt een make-over, AOR in de puurste vorm, terwijl “But For You” de eerste ballade is met een uitstekende uitvoering van Al Fritsch. Het eerste deel van het album sluit met ‘Love Has No Pride’, Een lied vol emotie en passie dat je absoluut zal raken. Het album vervolgt verder met ‘Maybe It’s Love’, een krachtig nummer, met een geweldig openingskoor en perfecte toetsen op de achtergrond, grote achtergrondzang en een aanstekelijk refrein dat elke AOR-fan moet bevredigen. Een van de hoogtepunten van het album, gevolgd door een andere ballade “Hold On (Hands Around Your Heart)”, een nummer met perfecte songwriting en een gevoelige melodie brengt me herinneringen terug van de middelbare school. Een adembenemend nummer met geweldige hooks, fantastische toetsen en een aanstekelijk refrein dat je het keer op keer zult zingen. “If I Told You” een nummer vol toetsen in “I Close My Eyes”, de stijl is meer poppy met een geweldige intro herinnert me het jaren 80-discogeluid, maar met een krachtig en catchy refrein en de geweldige gitaren van Bob Kulick. “As She Touch Me” sluit het album af, een pure AOR-melodie, waarbij Mark zijn muzikale bekwaamheid voor eens te meer blootlegt met de gouden stem van Fritsch.

Drive, She Said wiegde zich onbeschaamd in pure AOR-territorium op een moment dat dat geluid overschaduwd werd door Hollywood-metal bands. Dit is een magisch album dat absoluut massaal zal zijn en verder niets hoeft te schrijven. Dit is hoe AOR zou moeten klinken! PERFECT en AANBEVOLEN !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑