Winger – Pull

Winger – Pull

Jaar van Release: 1993

Label: Atlantic Records

“Down Incognito” is het tweede nummer van Wingers derde studioalbum, getiteld “Pull”. De jaren ’80 waren allang voorbij en daarmee ook een deel van de kenmerkende glamrock-vibes van de band. Het Winger-geluid uit de jaren 80 werd vervangen door een donkerdere, hardere en zeker meer muzikaal uitdagende sfeer. De kleine plotwending werd gewaardeerd door fans en velen beweren dat dit Winger’s beste release tot nu toe is. De aantallen waren niet zo genereus als de fans van de band en het album kon het succes van de vorige twee niet evenaren, maar de tijden, ze waren aan het veranderen, dus ik veronderstel dat het een natuurlijk resultaat was. Natuurlijk was het thema van dit album ook een beetje anders, meer volwassen, zelfs gericht op sociale en politieke kwesties.

Het beste aan dit album is het kenmerkende gitaargestuurde Winger-geluid, begeleid door Kip’s unieke zang. Naast “Down Incognito”, dat zonder twijfel mijn favoriete nummer van de plaat is, zijn “Spell I’m Under” en “The Lucky One” twee andere belangrijke redenen aan deze vroege jaren ’90 hardrock juweeltje van een album. “The Lucky One” is een van mijn favoriete ballads.

Al met al presenteert “Pull” een behoorlijk muzikale diversiteit. Winger evolueerde met dit album, dus als je een fan bent van hun eerdere werk, is dit misschien wel een teleurstelling, dat de band afweek van hun eerste twee albums. Maar als je meer van gitaar georiënteerde muziek houd, is dit waarschijnlijk het album van Winger in hun puurste vorm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑