Meatloaf – Bat Out Of Hell II: Back Into Hell

Meatloaf – Bat Out Of Hell II: Back Into Hell

Jaar van Release : 1993

Label : Roadrunner

Het tweede deel van het in 1977 uitgebrachte debuutalbum ‘Bat Out Of Hell’ kreeg als hoofdtitel ‘Back Into Hell’ mee maar borduurt gewoon verder op het ‘Bat Out Of Hell’ concept. En warempel, wederom lift het succes van het album mee op een megahit. ‘I Would Do Anything For Love (But I Won’t Do That)’ met ook weer duozang, deze keer is het zangeres Lorraine Crosby maar ook deze keer treedt die niet op in de begeleidende videoclip, dat is de actrice Dana Patrick. Het geeft goed aan hoezeer het theatrale element is doorgedrongen in de Meat Loaf aanpak. De video’s zijn halve speelfilms geworden en Jim Steinman’s bombastische voorliefde is meer dan ooit aanwezig. De combinatie van Marvin Lee Aday’s krachtige maar gevoelige stem en de grootse dramatiek bleek nog steeds zeer goed te werken. Op ‘Wasted Youth’ hoor je Steinman zelf een soort gedicht voordragen maar wel in zijn stijl. Over the top, sentimenteel en tegen het kitsch aan maar wel zeer passend dus. De muziek werd al wat steviger wat ook door de verder ontwikkelde studiotechnieken mogelijk werd. Andere hits van dit album zijn ‘Objects In The Rear View Mirror May Appear Closer Than They Are’ en ‘Rock ’n Roll Dreams Come Through’. Met ‘Welcome To The Neighborhood’ het opvolgende album kon Meat Loaf, de zanger, deze keer het succes nog wel even volhouden en de carrière liep eindelijk wel eens redelijk soepel door. Met af en toe een album en live tours bleef Meat Loaf in beeld al werden de tussenliggende periodes steeds langer. In 2004 kwam ook Meat Loaf met het inmiddels niet meer zo originele idee om met een orkest de nummers van de twee ‘Bat Out Of Hell’ albums te gaan uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑