Teaser-Teaser

TEASER – TEASER

JAAR VAN RELEASE: 1978

LABEL: VERTIGO

Eerste semi-professionele hardrock-band van de Nederlandse stergitarist Adje Vandenberg, die daarnaast sessies doet met o.a. boogie woogie-pianist Jaap Dekker. Voordien heeft hij deel uitgemaakt van de formatie Mother of Pearl en Darling, waarmee hij een single maakt, “Guitar Man”. Teaser is een niet onaardige imitatie van Bad Company. Op de enige muzikale werkje die de groep maakt, komt Adje met gelijksoortige, heavy rhythm & blues-nummers aan en weet Jos Veldhuizende zang van Paul Rodgers aardig te benaderen. De produktie is nogal povertjes te noemen. Na 3 jaar in het clubcircuit te hebben rondgezworven wordt uiteindelijk de band opgeheven.  Jaren later wordt het album opnieuw uitgebracht waarop de single “Oh Teresa” zowel in de oorspronkelijke glorie alswel in een nieuwe mix te beluisteren valt. Verder hoogtepunten op het album zijn “Don’t Try To Change Me”, “Ride On The Train” en “Don’t Break My Heart”. Voor verstokte Vandenberg fans een must. Vooral uit dit album is te beluisteren waar de roots liggen van onze Nederlandse topgitarist. Dit album is dan vooral blues georienteerd, met een heavy gitaarsound. Op latere Whitesnake albums zoals “Restless Heart” en zijn project “Manic Eden” zijn deze invloeden dan ook zeer herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑