Dio-The Last In Line

DIO –THE LAST IN LINE

JAAR VAN RELEASE: 1984

LABEL: VERTIGO

The Last in line is het tweede studio-album van Ronnie James Dio, volgens velen de beste zanger die er heeft rondgelopen. Het is een waardige opvolger van Holy Diver. Het album is mysterieus en catchy.  Het is een mix van Rainbow en Black Sabbath, waarbij dit album iets meer naar de Sabbath kant neigt.  De stem van Dio blaast zoals gewoonlijk de hele band weg,  maar er moet gezegd worden dat Dio in de jonge Ier Vivian Campbell een schitterende gitarist in zijn gelederen heeft. De ritme sectie wordt degelijk ingevuld door drummer Vinnie Appice (ex-Black Sabbath) en bassist Jimmy Bain (ex-Rainbow) .  De kleine man met de grote longen blijft een mysterie, en dat is precies wat hij wil. De plaat wordt als stuk op gevoerd , zoals dat ook bij een opera gebeurd. Politiek verantwoorde teksten hoef je van Dio niet te verwachten. Dio blijft over het algemeen hangen in verhalen over draken, princessen of te wel donkere en dramatische “sprookjes”.  Opener “We Rock”  is een van de klassiekers, die bijna op elke Dio optreden wel te horen was. Maar ook nummers als “One Night in the City”, “Mystery” en “Egypt” zijn van het zelfde niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑