White Lion – Mane Attraction

White Lion – Mane Attraction

Jaar van Release: 1991

Label: Atlantic Records

Mane Attraction is het vierde studioalbum van de glammetalband White Lion. Het werd in 1991 uitgebracht door Atlantic Records en bereikte nummer 61 in de Billboard 200 en nummer 31 in het Verenigd Koninkrijk.

Mane Attraction is het studioalbum uit 1991 van de Deense en Amerikaanse hardrockband White Lion. Voor degenen onder jullie die echt genoten hebben van hun albums Pride en Big Game, deze is iets zwaarder dan die twee, maar hoe goed is White Lion’s laatste officiële volledige release? “Lights and Thunder” begint dit album op een langzame manier alvorens te versnellen.

Lights and Thunder heeft een soort daverende drumbeat terwijl het nummer uitgroeit tot een behoorlijk hardrock deuntje. Het is duidelijk dat Mane Attraction in het begin niet zo’n solide album is in vergelijking met White Lion’s album uit 1987 genaamd Pride. Ik denk dat geen enkel nummer op Mane Attraction zo geweldig is als het nummer Hungry, maar toch is Mane Attraction een zeer goede release van White Lion.

Broken Heart is een geweldig rocknummer over het leven dat doorgaat, zelfs nadat onze harten zijn gebroken. Nadat onze harten zijn gebroken, moeten we op de een of andere manier de stukjes oppakken en het leven beginnen met een nieuw perspectief. Er wordt gezegd dat alles gebeurt met een reden en meestal ten goede gebeurt. Leave Me Alone is een van de zwakkere nummers op Mane Attraction en het heeft dat Savatage-gevoel uit de late jaren 80. Het lied gaat over het niet schelen of anderen ons leuk vinden of niet. We zijn onze eigen persoon en we moeten het leven leiden zoals wij dat nodig achten. Mensen plakken ons altijd graag een etiket op. Het volgende liefdeslied op dit album genaamd Love Don’t Come Easy is een lied over de vraag over liefde. Is het echt zo moeilijk om liefde te vinden? Het is een van die diepe vragen waar niet echt een duidelijk antwoord op is. You’re All I Need is een liefdesballad die echt gaat over hoeveel van ons gevoelens hebben voor een speciaal persoon. De meesten van ons willen de rest van ons leven met die ene speciale persoon doorbrengen, maar laten we niet vergeten dat alles op deze aarde en in dit leven tijdelijk is. Dus geniet alsjeblieft zoveel mogelijk van je leven, of je nu verliefd bent of niet. Niets is voor altijd, dus we moeten het beste uit ons leven halen, of we nu rijk of ‘arm’ zijn.

Voortbordurend op het thema liefde en relaties, is het nummer It’s Over een lied over wat te doen als de persoon van wie we houden bij ons wegloopt en het allemaal voorbij is. Er is niets dat we soms kunnen doen en we moeten ons gewoon realiseren dat sommige relaties voorgoed voorbij zijn. Warsong is waarschijnlijk het zwaarste nummer op dit album, want er is het geluid van geweerschoten en helikopters. Soms, wanneer soldaten naar de oorlog worden gestuurd, vragen ze zich af waar ze voor vechten? De prijs die soldaten betalen is een eindeloze oorlog. Niemand “wint” ooit in een oorlog en de enigen die echt winnen zijn de defensie-aannemers en de bedrijven die de wapens maken. She’s Got Everything is een ander rocknummer over naar een feest gaan en iemand ontmoeten waarvan we denken dat hij alles heeft wat we in een persoon zouden kunnen zoeken. Out With the Boys is een ander hardrocknummer over uitgaan met de jongens en plezier maken in ons leven. Blue Monday is een heel mooi blues-achtig nummer om de eentonigheid van de zware rocknummers die je tot nu toe op dit album hebt gehoord te doorbreken. Al met al is “Mane Attraction” een solide album van deze Deense en Amerikaanse band, maar het is nog steeds niet zo goed als Pride uit 1987, waarvan ik denk dat het hun hoogtepunt als band was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑