Damn Yankees – Don’t Tread

Damn Yankees – Don’t Tread

Jaar van Release: 1992

Label : Warner Bros

Na het zegevierende dubbele platina-debuut vervolgde Damn Yankees hun reis met “Don’t Tread”. Hoewel niet zo succesvol als hun eerste album, wordt deze tweede release nog steeds beschouwd als een geweldig vervolgalbum, dat een platina oplevert en verschillende hits heeft voortgebracht, waaronder de ballads “Where You Goin ‘Now” en “Silence Is Broken”.

“Don’t Tread On Me” is waarschijnlijk voor velen het meest favoriete nummer van het album, dat een energieke rock uitvoering op gang bracht en het nummer genoot van een uitgebreide belangstelling tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. Ik herinner me nog steeds dat ik “Where You Goin’ Now” hoorde voor de eerste keer op de radio. En haastte me naar de winkel om dit album te kopen, en na bijna 20 jaar klonk het nooit oud en bleef het een goed nostalgisch geheugen terugbrengen. “Silence Is Broken” is een andere melodische rockballad met een ongelooflijk goede harmonieën. “Firefly” is hot als de hel en schiet hoog op met de dodelijke vocale lagen. “Someone To Believe” is als een alternatieve geripte versie van “Coming Home”, alleen deze keer is het zwaarder.

Ik moet toegeven dat dit hele album het superieure debuut niet kan verslaan, en ondanks de slechte cover en een paar zwakke nummers, heb ik nog steeds “Don’t Tread” gemarkeerd als een sterk album uit de jaren 90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑