Giant – Time To Burn

Giant – Time To Burn

Jaar van Release: 1992

Label: Epic

Giant was weer een van die enorm getalenteerde bands waarvoor de timing gewoon niet goed was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 verlegden alle platenmaatschappijen en muziekmediakanalen hun aandacht en pasten ze hun zendtijd opnieuw aan ten gunste van de nieuw opkomende grunge-rage. Giant kon simpelweg niet concurreren. Hun debuutalbum ‘Last of the Runaways’ (1989) was enigszins succesvol, waarschijnlijk dankzij de ultieme hitballad ‘I’ll See You In My Dreams’ en het gitaargedreven ‘I’m a Believer’. Hun tweede album – “Time to Burn” kreeg echter niet dezelfde hoeveelheid aandacht en erkenning, ondanks dat het (naar mijn mening) in veel opzichten beter was dan het debuut.

“Time to Burn” werd uitgebracht in 1992, wat ik beschouw als het laatste goede jaar van de rockmuziek. Het album bestaat uit 12 AOR-juwelen, elk beter dan de vorige. Het is een geweldige verzameling rockers, met talent, passie en onderscheidende stijl. Giant was geen gewone AOR-band en dit album kan dat bewijzen.

Ze beginnen met een knal met “Thunder And Lightning” in plaats van te beginnen met een sappige ballad die het grootste deel van het eerste album teisterde. Sterker nog, terwijl op twee na alle elf nummers zachter waren op Last Of The Runaways , staan ​​er op deze plaat veel stevigere rockers. Het schrijven van de teksten is ook enorm verbeterd om mee te gaan met hun talent om zeer goede en diepe melodieën te creëren.

“Thunder And Lightning”, het titelnummer, en “Stay” (met een handige videoclip waarin de band in een zandkasteel speelde) zijn de opvallende nummers, hoewel er echt geen slechte nummers zijn. Van het vurige openingsnummer “Thunder and Lightning” tot een van de meest emotionele powerballads aller tijden – “Lost in Paradise”, het hele album is één pure melodieuze hemel. Dann Huff is een van de meest expressieve vocalisten en ik kan hem liedjes horen zingen als “I’ll be There (When it’s Over)”. Niets meer te zeggen, behalve koop een exemplaar en duik in deze AOR-schat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑