Fortune-Fortune

Fortune-Fortune

Jaar van Release: 1985

Label: Camel Records

Fortune’s veelgeprezen titelloze album uit 1985 heeft nog steeds zijn plaats als een van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van AOR en Pomp Rock muziek. Deze tweede poging sinds de start van de band eind jaren 70 werd uitgebracht op 21 oktober ’85 door de Amerikaanse subdivisie van MCA, Camel Records. Het kan misschien het best worden omschreven als een zeer keyboard-gedreven, majestueuze en pompeuze melodieuze rock-affaire die echt uitstekend songmateriaal bevat, in de vorm van geweldige tracks zoals “Thrill Of It All”, “Stacy”, “Dearborn Station”, “Lonely Hunter”, “Deep In The Heart Of The Night”, “Out On The Streets” en “98° In The Shade”. Fortune’s titelloze albums uit 1985 staan ​​altijd hoog in de lijst van obscure maar briljante melodieuze/AOR-klassiekers. Fortune is een van die cult-pomp AOR-bands die halverwege de jaren tachtig een absoluut betoverend album uitbrachten om daarna spoorloos te verdwijnen.

Het album werd lang beschouwd als een klassieker, maar werd pas in 2004 officieel op cd uitgebracht. Zanger Larry Greene en toetsenist Roger Scott Craig richtten later Harlan Cage op, die eind jaren negentig/begin jaren 2000 verschillende albums uitbracht en verschillende nummers van de klassieke Fortune-record uit 1985 op deze albums.

De meeste AOR-fans gingen ervan uit dat Fortune allang naar de grote rock ’n roll-kerkhof was gestuurd, maar in 2016 kwam het bericht dat de band zou herenigen voor het Rockingham-festival in Nottingham, Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑