Seventh Key – Seventh Key

Seventh Key – Seventh Key

Jaar van release: 2001
Label: Frontiers

Bassist Billy Greer houdt niet van stil zitten. Hij is niet alleen bassist bij Kansas, hij is ook betrokken bij The Sign, werkte mee aan de laatste solo CD van Steve Walsh en komt aanzetten met een ijzersterk project, getiteld “Seventh Key”. Op de laatste studio-CD van Kansas zong hij al heel verdienstelijk een nummer, maar wat Greer als zanger op dit album laat horen is toch wel verrassend goed. Je kunt wel horen dat hij vele jaren in de keuken van Steve Walsh heeft mogen eten. De geest van de Kansaszanger waart boven en door de zanglijnen van Greer. De meeste leden van Kansas dragen trouwens een muzikaal steentje bij. Hoe klinkt deze CD? Tja, als je bedenkt dat Mike Slamer de CD heeft geproduceerd en ook het gros van de gitaarpartijen heeft ingespeeld, dan kom ik tot de conclusie dat het klinkt als een kruising tussen Streets, Kansas en Steelhouse Lane. Kenners weten dat Greer en Slamer samen met Walsh in Streets hebben gezeten. Het is smullen geblazen voor de fan van melodieuze hardrock. Opener “The Kid Could Play” hakt er meteen lekker in. Na “Only The Brave” volgt mijn persoonlijke favoriet “Missy”. Een nummer met een prachtig refrein en een mooi ingetogen einde. En zo staan er eigenlijk alleen maar mooie songs op het album. Zonder twijfel een topper  in het genre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑