Queensrÿche – Tribe

Queensrÿche – Tribe

Jaar van release: 2003
Label: EMI Records

Vorig jaar (2002) bracht zanger Geoff Tate zijn eerste solo album Geoff Tate, zeer verschillend van de Queesrÿche stijl . Bij het navolgende Queensrychte album, heeft Tate deels uit het zelfde vaatje getapt. Overige bandleden waren hier niet al te veel van gecharmeerd en Chris DeGarmo werd weer bereidt gevonden om mee te schrijven aan de nummers.
Op ongeveer de helft van de nummers valt zijn aandeel te horen. Er is in feite sprake van de klassieke line-up, allen DeGarmo zal niet meer live te bewonderen zijn. In 2003 is dan de release van “Tribe”. Het onderwerp van “Tribe”is, zoals veel van Tate’s andere teksten, een zeer kritische blik van de samenleving, politiek en de rol van de media. De betere nummers op “Tribe” zijn het titelnummer zelf en “The Art Of Life”, Andere nummers als “Great Divide”, “Rhythm Of Hope”en de  semi-ballad “Doing Fine zijn prima in elkaar gestoken en liggen meer in het verlegende van het toegankelijke materiaal van “Empire” en “Promised Land”. Er is veel meer melodie dan in de vorige twee albums van de band, maar er is ook veel meer variatie in stijl dan op elke andere Queensryche album, minder progressieve hardrock, meer mainstream rock.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑