Alter Bridge – One Day Remains

Alter Bridge – One Day Remains

Jaar van release: 2004
Label: Wind-Up Records

Gitaarspelen, miljoenenplaten schrijven, Led Zeppelin en andere rockgrootheden angstig dicht benaderen, hij doet het geblinddoekt en met twee vingers in z’n anus. Mark Tremonti is niet in zijn bed blijven liggen na het uiteenvallen van Creed, maar lijmde met ex-leden een heel nieuwe band aan elkaar. Led Zeppelin is al genoemd. Iedereen kent de lange riff van “Black Dog”, het zwaarmoedige van “Dazed And Confused”, het acoustische gegoochel in “Stairway To Heaven”. Nu noem ik daar Alter Bridge bij. Straks kent iedereen de lange riff van “Find The Real”, het zwaarmoedige van “Watch Your Words”, het acoustische gegoochel in “In Loving Memory”. Het is geen fotokopie, het is geen carbonafdruk, het is zelfs geen handgeschetst portret, maar er is zeker een lijn te trekken. Alter Bridge kan competeren met namen van dit kaliber.Het semi-melancholische van Creed is gebleven, maar met de grove brede kwast er is een frisse laag overheen gesmeerd. Daar heeft Myles Kennedy (ooit The Mayfield Four) zeker een volle vuist in de pap gehad met zijn markante, wellicht bluesy te noemen zangstem. Tremonti soleert er tussendoor op los, van zwoele zuchten die uit heldere zomeravonden lijken te komen tot soppende geilheid in het titelnummer.”In Loving Memory” is het ik-mis-je nummer van de maand. Uitvaartmuziek met een optimistisch trekje, die de christelijke roots van Creed nog een beetje door laat schemeren. Memento mori, baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑