Platens – Between Two Horizons

Platens – Between Two Horizons

Jaar van release: 2005
Label: Frontiers

Dario Grillo is a een nieuwe ster aan de horizon in de Italiaanse melodieuze rock scène. Hij is nog maar 25 jaar oud en hij beheerst de gitaar nu al reeds alsof hij al jaren meedraait. Hij studeerde gitaar en zang aan een conservatorium in Italië en vormde zijn eerste band net nadat hij van school af was in 1997. Zes jaar later begon hij zijn eerste solo project genaamd Platens. Hij doet echt alles zelf binnen dit project, exclusief de drums. Grillo stuurde vervolgens demo’s naar wat Italiaanse labels, waarvan Frontiers Records hem uiteindelijk binnenhaalde.
Op ‘Between Two Horizons’ zijn we getuige van AOR met lekkere pompende keyboards vergelijkbaar met bands zoals Fair Warning, Grand Illusion en Dare’s debuut plaat. Niet alleen de muziek klinkt zoals Dare, ook heeft Grillo hier en daar op dit schijfje toch erg veel weg van zanger Darren Wharton. Het enige negatieve aspect aan de zang van Grillo is een zwaar Italiaans accent, nu mag dit niet veel mag uitmaken in het beoordelen van deze CD, maar zijn uitspraak van de Engelse taal is toch wel erg beneden maat. Liederen zoals ‘Your Heart Will Claim His Truth’ en ‘Check It Out’ zijn doorweekt van verkapte uitspraken en verbastering van de Engelse taal, wat ervoor zorgt dat deze toch wel aardige nummers niet meer dan matig zijn. De slechtste nummers op dit album zijn echter ‘Angel’s Cry’, ‘Chasm of Madness’ en het wel heel erg saaie ‘The Last Kiss’. De rest van de tracks zijn regelrechte AOR krakers in de stijl die ik eerder al besproken heb. Er kan er maar één de baas zijn en dat is het fantastische ‘Into the Fire’.
Opmerkelijk: wederom eindigt een CD van het Frontiers Records label met een instrumentele track. Is Frontiers Records contracten aan het opstellen met daar in de standaard voorwaarde dat elke CD met een vervelend instrumentaal liedje moet eindigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑