Michael Schenker Group – Tales Of Rock N’ Roll – 25 Years Of Celebration

Michael Schenker Group – Tales Of Rock N’ Roll – 25 Years Of Celebration

Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music

Michael Schenker heeft veel gemeen met Richie Blackmore. Net zoals de voormalige Deep Purple-gitarist schrijft/schreef (doorhalen wat volgens U niet klopt) hij geniale riffs, leads en solo’s bij de vleet én is hij een ongelofelijk vervelend mannetje. Michael denkt namelijk dat hij God is, kan geen enkele tour tot een goed einde brengen, drijft elke muzikant gek en is heel erg onvoorspelbaar. Hij stuwde de legendarische rockband UFO naar een ongekende muzikale hoogte, maar die band wil niets meer met hem te maken hebben. Dat zegt genoeg. Maar ach. Genoeg geroddeld. Laten we ons in deze tweede paragraaf maar eens concentreren op het prachtige werk dat Michael ons heeft afgeleverd. Op minderjarige leeftijd speelde hij al bij UFO en stond hij samen met zijn broer Rudolph op het podium bij The Scorpions. Hij leverde daarna onder de bandnaam MSG (Michael Schenker Group) tussen 1980 en 1984 enkele van de beste hardrockplaten ooit af, maar daarna liep het mis. De productiviteit bleef hoog, maar voor elk nieuw geniaal nummertje dat hij componeerde, schreef hij ook vijf misbaksels.

In 2005 realiseerde Michael zich dat het legendarische debuut van MSG alweer een kwarteeuw oud is, dus besloot hij maar weer eens een nieuwe plaat te schrijven. Het resultaat is toch weer wat wisselvallig geworden en van de negentien (!) nieuwe songs had hij er gerust negen kunnen schrappen als hij wat meer zelfkritiek zou hebben. De riffs klinken wel lekker fris, zijn solo’s zijn nog altijd bovengemiddeld avontuurlijk en het geheel is lekker afwisselend. Huidige MSG-zanger Jari Tiura heeft dertien hardrocksongs ingezongen en alle oud MSG-zangers (Kelly Keeling, Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley, Leif Sundin en Chris Logan) hebben ook zowaar een nummer voor hun rekening genomen. De composities zijn wel voorspelbaar, maar laten we toch maar blij zijn met dit degelijke schijfje dat toch een stuk interessanter is dan alweer een verzamelalbum of live-registratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑