Circle II Circle – Burden Of Truth

Circle II Circle – Burden Of Truth

Jaar van release: 2006
Label: AFM Records

Daar waar Jon Oliva’s nieuwste plaat mij ietwat tegenvalt, is de derde CD van Zak Stevens’ band Circle II Circle mij heel erg positief bevallen. Op de eerste twee platen klonk de band nog een beetje als een bleke kopie van Savatage, maar op deze ‘Burden Of Truth’ is duidelijk gekozen voor een andere richting. Niet vreemd natuurlijk als je bedenkt dat alle songs op de beide eerste platen geschreven werden door Zak Stevens in samenwerking met Chris Caffery en Jon Oliva en dat het song materiaal op de nieuwe plaat door de Circle II Circle band is verzorgd. Dit heeft geresulteerd in een zeer gesmaakte mix van power metal nummers met epische invloeden.
Luister maar eens naar tracks als ‘Revelations’, ‘The Black’ en ‘Sentenced’ bijvoorbeeld, allen voorbeelden van geweldige epische power metal tracks met schitterende vocalen van Zak en zeer memorabele catchy refreinen. De riffs en solos van het gitaristen-duo Andrew Lee en Evan Christopher zijn zeer goed gedoseerd en staan volledig in dienst van de prima nummers. Ondanks het feit dat ik Jon Oliva een zeer warm hart toedraag, moge het duidelijk zijn dat Zak Stevens op dit moment de beste papieren heeft van de twee. Kandidaat voor mijn jaarlijstje, dat is duidelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑