Slamer – Nowhere Land 

Slamer – Nowhere Land

Jaar van release: 2006
Label: Frontiers

Voor de echte melodieuze rock liefhebbers behoeft de naam Mike Slamer geen enkele introductie meer. Mike was reeds in de zeventiger jaren actief met de band City Boy, maar maakte pas echt naam door zijn betrokkenheid met bands als Streets, Steelhouse Lane en Seventh Key. Vooral de beide Steelhouse Lane platen (‘Metallic Blue’ en ‘Slaves Of The New World’) zijn pareltjes in het A.O.R.-genre en zouden in de platenkast van elke zichzelf respecterende A.O.R.-fan moeten staan.
Mike’s nieuwste project (?) is een samenwerkingsverband met wereldzanger Terry Brock (bekend van onder andere Strangeways, The Sign en Seventh Key) en is simpelweg genaamd Slamer. Wie een voortzetting van de pure Steelhouse Lane en Seventh Key sound verwacht, wordt hier slechts gedeeltelijk in tegemoet gekomen. De muziek van Slamer bevat namelijk veel meer progressieve invloeden dan beide eerder genoemde bands. Natuurlijk zijn er songs te vinden die zo op een Steelhouse Lane plaat hadden kunnen staan zoals ‘Strength To Carry On’, ‘Runaway’, ‘Jaded’ en het zeer catchy ‘Not In Love’, maar op nummers zoals opener ‘Nowhere Land’ en ‘Higher Ground’ bijvoorbeeld vinden we wat breder uitgesponnen progressieve themas. Deze combinatie van stijlen levert een zeer avontuurlijk en overtuigend album op. Verder is de vocale prestatie van Terry Brock zoals verwacht groots en is het schitterende gevarieerde gitaarspel van Mike Slamer een lust voor het oor. De heldere productie die dit soort releases nodig heeft is door Mike zelf ook prima verzorgd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑