Shooting Star – Circles 

Shooting Star – Circles

Jaar van release: 2006
Label: Frontiers

Het is alweer een behoorlijk aantal jaren geleden dat de Amerikaanse band Shooting Star hun laatste (overigens zeer goede) studio-plaat ‘Leap Of Faith’ uitbrachten, maar deze ‘Circles’ is dat lange wachten meer dan waard geweest. De band heeft een nieuwe zanger in de persoon van de welbekende Kevin Chalfant (The Storm, The Vu, Two Fires) en dit heeft de band veel goeds gedaan. Het lijkt of Kevin als jaren bij de band zit, zo natuurlijk past zijn stijl bij het song materiaal van Shooting Star. Verder lijkt de grondlegger van de band Van McLain zijn tweede jeugd gevonden te hebben want het venijn dat hij in zijn riffs en vele solos legt is hartverwarmend.
Shooting Star is altijd al goed geweest in het neerpennen van memorabele melodieuze rock nummers en dat is op deze plaat niet anders. Ik durf zelfs te stellen dat het song materiaal dat men hier presenteert tot het sterkste behoort dat de band ooit heeft opgenomen. Opener ‘Runaway’ laat meteen horen wat de band in huis heeft: een zeer aanstekelijke melodie, lekker vet gitaarwerk met een prima solo en fantastische vocalen. Ook het prima ‘Trouble In Paradise’, de razende rocker ‘Everybody’s Crazy’ en de ballads ‘George’s Song’ en ‘Temptation’ zijn niet te versmaden.
Als ik dan toch een minpuntje aan moet wijzen, dan is dat de ietwat dunne drumsound maar dit is slechts een detail. Shooting Star laat met deze ‘Circles’ horen dat men weer helemaal terug is (nu maar hopen dat ze Kevin Chalfant kunnen behouden) aan het melodieuze rockfront. Toppertje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑