Seventh Wonder – Waiting In The Wings

Seventh Wonder – Waiting In The Wings

Jaar van release: 2006
Label: Escape

Door de bomen het bos niet kunnen zien, kent u die uitdrukking? Inderdaad geleend van dominee Gremdaat (alias Paul Haenen). Bij het beluisteren van de tweede CD van Seventh Wonder kwam die zin in me op. Want deze band is weer zo’n band uit Zweden waar niet veel mis mee is, eigenlijk helemaal niets. Met Tommy Hansen achter de knoppen zit het qua bandgeluid altijd wel goed, hij weet goed raad met de melodieuze maar zeker bombastische progmetal van de band. De totale sound is helder, meerlagig en vol. Goede zaak. Maar er zijn wel meer bands, heel veel meer zelfs die deze kenmerken dragen. Het zou mijns inziens zonde zijn wanneer een album als ‘Waiting In The Wings’ zo’n boom in het bos zou worden want dit is een van de betere albums in dat almaar expanderende bestand van melodieuze progrock en metal bands.
Een van de meest in het oor springende prestaties op dit album zijn die van zanger Tommy Karevik die op het debuut nog niet van de partij was. Hij is een echte belofte, zijn stem heeft namelijk Èn iets eigens maar ook iets wat me bekend in de oren klinkt. Net als een Jorn Lande dat heeft. Verder is toetsenist Andreas Soderin vrij belangrijk in het geluidsplaatje, door zijn heldere spel kunnen drums, gitaar en bas allemaal goed hun eigen weg vinden en we kunnen dan spreken van een transparant maar solide geheel. Geef als je aan de iets melodieuzere kant van de progmetal kant staat Seventh Wonder maar eens een kans zou ik zeggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑