Frederiksen – Denander – Baptism By Fire

Frederiksen – Denander – Baptism By Fire

Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records

Elk album waar studiomuzikant Tommy Denander muziek voor schreef, haalde op dit e-zine een ruime voldoende. En dat zijn behoorlijk wat platen, want elk jaar komen er een handvol albums uit waarbij zijn bijdrage vrij groot is. En omdat Tommy een obsessie heeft voor A.O.R. bevatten al die albums lekker klinkende 80’s styled melodieuze rock. Deze keer schreef, produceerde en speelde hij de gitaarlijnen, toetsenpartijen en basstukken in voor het album Baptism By Fire. Hij deed dat voor vergeten zanger Fergie Frederikson, die een blauwe maandag zong bij Toto en ook albums van Trillion en LeRoux inzong, die graag een comeback wilde maken. Hoewel dit ook album weer 100 % exact meer van het zelfde is, zal elke genrefan weer een uur genieten van deze schitterende muziek. De songs zitten professioneel in elkaar, het wordt nergens te flauw of zoetsappig, de uitvoering is vlekkeloos (super gitaarsolo’s weer) en Fergie bezit nog steeds een lekkere strot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑