Vindictiv -Vindictiv

Vindictiv -Vindictiv

Jaar van release: 2008

Label: Escape Music

Richard Andersson,Benny Jansson, Kharma, Nikolo Kotzev, Madison, Yngwie Malmsteen, John Norum, Reingold, Snake Charmer, Street Talk, Time Requiem, Xsavior. Enig idee welke overeenkomst hiermee wordt bedoeld? Het is enerzijds dat het Zweedse bands zijn en Göran Edman, een van Zwedens beste vocalisten ooit!

Een andere band die u aan de bovengenoemde lijst toevoegen kunt is Vindictiv, dat werd opgericht door de Zweedse gitarist Stefan Lindholm ongeveer vier jaar geleden. Gelet op de geschreven nummers, was de eerste muzikant hij gevraagd om toe te treden, keyboarder Pontus Larsson. Samen werkten ze een aantal Lindholm nummers uit en in 2005 werd een Demo opgenomen met de hulp van zanger Tommy Karevik (Seventh Wonder) en gitarist Johan Larsson. Zweden Rock Magazine publiceerde een prachtig artikel, maar dat mocht niet baten Karevik en Larsson houden het al vroeg tijdig voor gezien. Stefan Lindholm nam vervolgens contact op met gerespecteerde zanger Göran Edman, die zag wel brood in de nummers en beloofde om de nummers in te zingen. De laatste twee die zich bij de toch al indrukwekkende line-up voegden, waren bassist Nalle Pahlsson en drummer Mikael Wikman.

Geproduceerd door Stefan Lindholm en gemixt door Göran Elmquist, is dit een indrukwekkend debuutalbum van deze Zweedse band die alles biedt wat een fan van melodisch hardrock kan wensen. Zweden stond altijd al bekend voor het produceren van uitstekende bands in vele genres en deze Vindictiv is daar geen uitzondering op in het Zweedse pack. Göran Edman maakt indruk op mij, met zijn prachtige stem, maar ik wil ook graag wijzen op de uitstekende prestaties van alle andere bandleden. Petje af voor de solide ritmesectie voor de gitaarpartijen van bandleider Lindholm en de ongelooflijke keyboard invulling van Larsson. Backing vocals en productie zijn ook verzorgd tot in de puntjes. Tel dit alles bij elkaar op en je komt tot een gevarieerde plaat. Aanbevolen voor een iedereen die zoekt naar een album, dat melodische rock en neo-classical metal op een prachtige manier weet te mixen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑