H.e.a.t. – H.e.a.t.

H.e.a.t. – H.e.a.t.

Jaar van release: 2008
Label: Stormvox

Volledig en absoluut onaangetast door elke vorm van hedendaagse invloed, behalve misschien stijgende productiewaarden, hebben het Zweedse H.E.A.T.  met succes de jaren tachtig op dit, hun gelijknamige debuutalbum gestalte weten te geven.

Uitgebracht op de Peter Stormare Stormvox label, heeft ‘H.E.A.T.’ het repertoire van  Survivor, Night Ranger, Journey opgeslokt,   met ballads en dynamische melodische rock.

Terwijl vele fans van het genre AOR de laatste jaren wat naar achtergrond is gedrukt vanwege de opkomst van grunge in de jaren negentig, grijpt deze band juist terug naar de jaren 80.

Elke track is stevig gebouwd, dus vooral gitaar gedreven. Afgewisseld met rustige ballads. Al met al melodieuze rockplaat, die heden ten dage niet misstaat. Niet bijster orgineel maar in Zweden bewijst men de laatste jaren steeds maar weer dat daar een uitstekende rockcultuur heerst en waardoor vele nieuwe bands een kans krijgen. Geen vraag, dit is een uitstekende debuut, waardoor H.E.A.T.  een band is om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑