Jorn – Dukebox

Jorn – Dukebox

Jaar van release: 2008
Label: AFM Records

De Noorse zanger Jorn Lande heeft de afgelopen jaren zijn reputatie als één van de meest veelzijdige en krachtigste heavy metal zangers meer dan waargemaakt middels platen met Masterplan, Beyond Twilight, A.R.K. en Millenium alsmede door een groot aantal solo-releases. Platenmaatschappij AFM Records vond het derhalve wel tijd worden om een compilatie-album van “The Duke” uit te gaan brengen en die is er dan nu onder de zeer toepasselijke titel ‘Dukebox’ verschenen.
Buiten de laatste nieuwe plaat ‘Spirit Black’ zijn zowat alle solo-platen van Jorn Lande op deze verzamelaar vertegenwoordigd en kunnen we genieten van een zeer geslaagde bloemlezing van ’s mans totale oevre. Nummers als ‘Tungur Knivur’, ‘We Brought The Angels Down’ en ‘Lonely Are The Brave’ zijn gewoon erg goede heavy metal tracks en zo zijn er nog wel wat meer te vinden op deze zestien songs tellende verzamelaar. Liefhebbers van Jorn zullen zijn albums al wel in de kast hebben staan, maar voor iemand die kennis wil maken met de muziek van deze sympathieke Noor is ‘Dukebox’ wellicht een goed begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑