Silent Call – Creations From A Chosen Path

Silent Call – Creations From A Chosen Path

Jaar van release: 2008
Label: Escape

Ik hield m’n hart een beetje vast toen ik deze CD bekeek en op het eerste gezicht beoordeelde, zonder nog maar één noot gehoord te hebben. Ik verwachtte namelijk de zoveelste Dream Theater / Fates Warning-achtige prog metal band, waar er al zovéél van zijn inmiddels. Maar gelukkig nam de muziek al snel wraak op mijn vooroordeel want Silent Call wist me zeer aangenaam te verrassen met hun frisse, melodieuze en vlotte prog metal die nergens té complex wordt.
Silent Call kiest er bewust voor om nummers te schrijven die blijven hangen en dat is een goede eigenschap vind ik. Zanger Andi Kraijaca, die voorheen in Seventh Wonder zong, een andere veelbelovende Zweedse prog metal band, houdt de aandacht vast met zijn heldere stem, melodielijnen en complete prestatie. De nummers duren gemiddeld een minuut of vijf en dat houdt de variatie hoog. Veel gitaar, veel keyboards, allemaal smaakvol geserveerd. Als extraatje komen twee inmiddels invloedrijke Zweedse muzikanten ook even meedoen; Göran Edman (Yngwie Malmsteen, Brazen Abott, Karmakanic) zingt ook zijn sterren van de hemel en Mind’s Eye drummer Daniel Flores (de Mike Portnoy van Zweden -net zo’n bezig baasje als MP) trommelt ook even een partijtje mee. Mooi debuut van een band met perspectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑