Eden’s Curse – The Second Coming

Eden’s Curse – The Second Coming

Jaar van release: 2008
Label: AFM Records

Na het uitkomen van het debuut, heeft Eden’s Curse niet de kans gehad om op tournee te gaan. Vandaar dat na een jaar alweer de opvolger klaar ligt van deze melodieuze rock en metal-band. Bassist en songwriter Paul Logue zegt dat hij zo creatief is, dat hij dagelijks nummers uit zijn mouw schud alsof het niks is. Ik kan al verklappen dat zijn nummers op The Second Coming redelijk inwisselbaar zijn. Dus ja, zo kan ik ook wel creatief bezig zijn. De afwerking van het geheel is wat de cd toch lekker laat klinken. De productie van Dennis Ward is gewoonweg schitterend. Alle instrumenten zijn perfect in balans en details zijn goed hoorbaar. Ook zijn de muzikanten erg goed, iets waar je niet omheen kan. Paul heeft dus het geluk dat hij omringt is met mensen die weten wat ze doen.

Echt veel verschil zit er niet tussen het prima debuut en deze nieuwe cd. Wederom is The Second Coming een prima album geworden dat voer voor de melodieuze hardrock en metalfan is. Maar met twaalf nummers die dus inwisselbaar zijn, is het een te langdradig album geworden dat helaas niet tot het einde kan boeien. Track nummer 10 Raven’s Revenge is verreweg het beste nummer, met zijn lekker dreunende sound en vlotte tempo. Maar daarna had het voor mij wel voorbij mogen zijn. Kwalitatief is het allemaal dik in orde, maar voorlopig hebben we nu wel genoeg muziek van Eden’s Curse. Laat ze nu maar lekker de live-podia onveilig maken, want het staat vast dat ze gaan toeren in 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑