House Of Lords – Come To My Kingdom

House Of Lords – Come To My Kingdom

Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records

Deze nieuwe House Of Lords plaat brengt een beetje hetzelfde gevoel bij me teweeg als Khymera’s ‘The Greatest Wonder’ van een aantal weken geleden. Wanneer je er voor de eerste keer naar luistert denk je echt met een wereldplaat te maken te hebben, die ongetwijfeld hoog in je jaarlijstje zal gaan eindigen. Dat gevoel gaat echter langzaam wegebben naarmate je de CD meer en meer keren aan je CD-speler toevertrouwd. Het is allemaal wel behoorlijk op safe gespeeld en de nummers hebben allemaal wel een erg hoog meezing-gehalte. Ook zijn de vocalen in een aantal tracks gedubbeld en zijn alle ruwe kantjes er wel afgeschaafd zodat het allemaal wel erg glad klinkt.
Dat gezegd hebbende, wil ik niet beweren dat ‘Come To My Kingdom’ een slechte plaat is, verre van dat zelfs! Hij heeft alleen niet de impact op mij die zijn voorganger ‘World Upside Down’ wel had. Na een bombastisch intro met de ingewikkelde titel ‘Purgatorio Overture No. 2’ wordt het titelnummer aan je gepresenteerd, één van de stevigere nummers van de plaat maar in mijn optiek niet bepaald één van de betere. Die rol is eerder weggelegd voor ‘I Don’t Wanna Wait All Night’, de uitstekende ballads ‘Another Day From Heaven’ (die in een akoestische versie ook als Europese bonustrack op de plaat te vinden is) en ‘The Dream’, ‘I Believe’ en ‘One Touch’. Gitarist Jimi Bell, over wie ik tijdens de recensie van ‘World Upside Down’ ook al zo positief was, onderscheidt zich opnieuw in positieve zin middels een aantal prima melodieuze gitaarsolos. Natuurlijk is er met de zangkwaliteiten van James Christian zelf ook weinig mis en krijg je met veertien nummers veel waar voor je geld.
Deze ‘Come To My Kingdom’ zal dan ook zeker wel in mijn jaarlijkse top-lijstje eindigen, maar waarschijnlijk niet zo hoog als zijn voorganger ‘World Upside Down’. Daar is het allemaal net wat te weinig spectaculair voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑