Alliance – Road To Heaven

Alliance – Road To Heaven

Jaar van release: 2008
Label: Escape

Ongeveer tien jaar geleden kocht ik het debuutplaatje van Alliance, een zogenaamde supergroep met Robert Berry (GTR, Hush, Ambrosia), Gary Pihl (Boston, Sammy Hagar), David Lauser (Sammy Hagar) and Alan ‘Fitz’ Fitzgerald (Nightranger). Toen ik de recensies over die plaat las dacht ik dat die schijf een ‘moet hebben’ release was. Ik herinner me ook nog dat toen ik het cd’tje in de speler gooide en beluisterde dat ik nogal teleurgesteld was. De schijf deed mij helemaal niet dat wat beloofd werd in de recensies. Ik weet niet wat het precies was maar ik miste duidelijk de schoonheid en relaxte van een echte klassieke AOR schijf. Nou, tien jaar later, heb ik diezelfde plaat nog eens uit de stof gehaald om hem te kunnen vergelijken met het zojuist uitgekomen ‘Road To Heaven’. Ik wou namelijk even onderzoeken of de vier heren met al hun overduidelijke talenten en ervaring de boel in een voor mij beter te accepteren richting hadden gestuurd.
Jammer genoeg word ik wederom diep teleurgesteld met wat deze mannen voor ons op het schijfje hebben geperst. Nog altijd moet ik ver zoeken naar het geluid wat ik mag verwachten van een groepje kerels uit de melodieuze muzikale hoek. De saaie composities laten mij geen moment met een open mond van verwondering achter. Roberts stem heeft veel weg van Dan Huff van Giant, wat natuurlijk heel mooi is, maar daar stopt dan gelijk ook weer de gelijkenis. De muziek van Alliance heeft meer een soort recht toe recht aan rock ’n roll stijl over zich wat mij niet zo bevalt. Van deze supermuzikanten verwachtte ik toch zeker iets spannender muziek met fijn afgeronde randjes en melodie. Ja, supermuzikanten zijn het zeker maar op de een of andere manier zijn ze niet in staat om een mooie nieuwe en frisse compositie in elkaar te flansen. Misschien moeten ze voor dat gedeelte van hun muziek een buitenstaander in huren die niet met dertien in een dozijn geschreven deuntjes op de proppen komt. Het gedeelte van deze nieuwe plaat wat mij wel bevalt is het ontwerp van de albumhoes maar ja, die zal me niet vaak meer onder ogen komen want deze promo zal in mijn “nooit meer te beluisteren’ doos terechtkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑