Ramos Hugo – The Dream

Ramos Hugo – The Dream

Jaar van release: 2008

Label: Frontiers

Ramos/Hugo is een samenwerkingsproject tussen melodic rock grootheden Josh Ramos en Hugo Valenti. Josh Ramos was onder andere gitarist in de bands The Storm en Two Fires en is tegenwoordig actief in de band Hardline. The Dream is de opvolger van Ramos’ eerste solo-album Living In The Light. Voor zijn nieuwe album was hij op zoek naar een goede gastzanger en kwam uit bij Hugo, voormalig zanger van Open Skyz en Valentine en tegenwoordig solo-artiest.

Dat de keuze voor Valenti zeker geen verkeerde was, is te horen op The Dream. Ramos’ geweldige gitaarspel en het fluwelen keeltje van Hugo vormen een perfecte combinatie. Van opener You’re Not Alone tot en met de afsluitende ballad I Can Take You staat het album als een huis en verveelt het geen moment. Natuurlijk staat het album vol met radio friendly rock clichés (de riffs, de teksten, de ballads), maar storend is dit absoluut niet. Hugo’s stemgeluid doet denken aan dat van voormalig Journey frontman Steve Perry en komt vooral goed uit in ballads als I Don’t Want To Say GoodbyeIn The City en afsluiter I Can Take You. Toch is het vooral Josh Ramos’ gitaarspel (en dan met name zijn solo’s) die de songs naar een hoger niveau tillen.

The Dream luistert lekker weg en is een album waar AOR fans absoluut van zullen genieten. Het duo Ramos/Hugo mag trots zijn op hun zeer geslaagde samenwerking, hopelijk horen we in de toekomst meer van deze heren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑