Heaven and Hell – The Devil You Know

Heaven and Hell – The Devil You Know

Jaar van release: 2009

Label: Roadrunner Records

Het vierde studio album van Dio, Iommi en Butler en het derde met Vinny Appice erbij, komt uit onder de naam Heaven and Hell, naar het eerste album dat Black Sabbath met Dio opnam. Om verder geen verwarring met het ook nog bij tijd en wijle met Ozzy Osbourne actieve metal instituut te creëren )en om gezeur met Frau Osbourne te voorkomen) koos men een paar jaar geleden deze vlag te voeren. In eerste instantie was een nieuw album niet in de planning maar na het grote succes van de verzamelaar ‘The Dio Years’, ‘Live In Radio City Music Hall’ op CD en DVD en ‘The Rules Of Hell’ (box set) zou het simpelweg stom zijn om niet door te gaan. De metal wereld heeft nog steeds deze bands nodig dus. Als baken, als vaandeldragers. Zolang de heren in goede gezondheid verkeren kúnnen ze ook nog gewoon goed mee.
En aan creativiteit ontbreekt het zeker niet getuige dat nieuwe album ‘The Devil You Know’. Loodzwaar en gezegend met een massief en kolossaal geluid trekken tien nummers aan je voorbij en hoewel niet al het materiaal even sterk is mogen we hier toch wel degelijk spreken van een geslaagde comeback. Luister eens naar ‘Atom And Evil’, het spannende ‘Bible Black’ en de up tempo stampers ‘Eating The Cannibals’ en ‘Neverwhere’. Ronnie James Dio in topvorm, Geezer Butler met zijn loden bastapijt, Vinny Appice beukende drums maar bovenal de meester zelf; Tony Iommi… zijn riffs klonken nooit eerder zó godvergeten heavy in een album produktie. Die muur van geluid die zich opricht, bijna ontroerend hoe hij elke keer maar weer de ene riff na de andere door zijn zes snaren stuurt. Adel verplicht mensen, al heeft ‘The Devil You Know’ misschien even tijd nodig vanwege een in mijn ogen en oren onhandige nummervolgorde (de wat snellere nummer staan wat verder weg), toch schijnt al snel de ware hand van de meester door. Zeer benieuwd wat er de komende maanden op de verschillende festivals te genieten is tijdens de Heaven And Hell optredens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑