Drive She Said – Dreams Will Come

Drive She Said – Dreams Will Come

Jaar van Release: 2010

Label: AOR Heaven

Ze zijn een tijdje buiten beeld geweest, de heren van Drive, She Said. Hun laatste teken van leven samen dateert alweer uit 2003 toen ‘Real Life’ het daglicht zag.Een aantal weken geleden dook er weer eens iets nieuws van Fritsch en Mangold op: het nieuwe album ‘Dreams Will Come’, ingeblikt met behulp van sessiemuzikant John Bivona.
Nu heb ik het wel oven eer nieuw album, maar eigenlijk is het natuurlijk een verzamelaar. De meeste van de songs op deze zeventien tracks tellende cd kennen we al: het is het bekende en betere werk van de mannen. Opnieuw is het genieten van tijdloze oude songs zoals de Touch cover ‘Don’t ‘You Know’, ‘Hold On’ van het debuut en ‘Fools Game’, welke geschreven werd door Mangold en ook te vinden is op het titelloze album uit 1983 van Michael Bolton (een echte AOR klassieker). Ook te vinden op ‘Dreams Will Come’ zijn het knallende ‘Driving Wheel’ en het mooie ‘Maybe It’s Love’, met een uit zijn tenen zingende Al Fritsch. Nog veel interessanter voor de fans echter is dat de band twee spiksplinternieuwe nummers opgenomen heeft, te weten ‘Dreams Will Come’ en het lekkere ‘Try To Let You Go (Fuk U Up)’, met in dat laatste nummer een hartverscheurend duet tussen Mangold en Fritsch. Ondanks het feit dat de meeste nummers inmiddels stokoud zijn klinkt de muziek zeker nog niet gedateerd en het materiaal kan zo mee in de stroom van hedendaagse releases.
Of deze hernieuwde kennismaking met Drive, She Said een goede reden is om tot aanschaf over te gaan is aan de potentiële koper. Mocht je de band nog niet kennen dan is dit een verantwoorde aankoop, maar heb je alles al in de kast staan – en je wilt niet de volle mep betalen voor slechts twee nieuwe nummers – dan kan je deze release rustig laten liggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑