H.e.a.t. – Freedom Rock

H.e.a.t. – Freedom Rock

Jaar van Release: 2010

Label: Stormvox Records

Al jarenlang lijkt Zweden het land te zijn waar de beste melodieuze hardrock/AOR vandaan komt. Ieder jaar verschijnen er wel een aantal top albums waar je als liefhebber van dit genre niet omheen kunt. H.E.A.T. is ook zo’n band. Freedom Rock is de opvolger van het geweldige album H.E.A.T. uit 2008.

En met dit nieuwste wapenfeit bewijzen de heren dat het vorige album geen toevalstreffer was al moet ik er wel direct bij zeggen dat Freedom Rock als geheel van iets minder hoog niveau is. Neemt niet weg dat fans van bands als Brother Firetribe, Treat en Danger Danger hun lol op kunnen met de aanstekelijke melodieën en catchy refreinen die je om de oren vliegen.

Opmerkelijk is echter wel dat het ondanks het hoge meezing gehalte en die aanstekelijke melodieën toch een album is geworden die meerdere luisterbeurten nodig heeft om op waarde geschat te kunnen worden. Maar dat is misschien ook wel de kracht van H.E.A.T. Songs als We’re gonna make it to the end, het fantastische Black night, I can’t look the other way, het prachtige Everybody wants to be someone en Who will stop the rain blijken gewoon pareltjes te zijn. Er staan ook een aantal missers op (o.a. Beg beg beg) maar een kniesoor die daar op let. Goede songs, een prima productie en de uitstekende vocalen van zanger Kenny Leckremo maken Freedom Rock tot een heerlijke zomerplaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑