Bad Habit – Timeless

Bad Habit – Timeless

Jaar van Release: 2010

Label: AOR Heaven

Het uit Zweden afkomstige Bad Habit is reeds aan de weg aan het timmeren vanaf 1986 en hebben tot nu toe een achttal albums uitgebracht, waarvan hun laatste, het in januari 2009 verschenen Above and Beyond, mij bijzonder kon bekoren. Deze ‘Timeless’ is een verzamel-album met een speelduur van ruim een uur waarop veertien songs van hun studio-albums alsmede een tweetal nieuwe nummers te vinden zijn (beiden openers ‘Turning Water Into Wine’ en ‘Rock This Town’).  Moet je ‘Timeless’ dan aanschaffen voor de twee nieuwe nummers?  Degene die nog niets van Bad Habit in huis heeft kan deze CD met een gerust hart aanschaffen, de twee niet eerder uitgebrachte nummers halen niet de klasse bij de rest van de nummers. Als dit een indicatie is voor de nieuwe richting die de band in gaat slaan, houd ik mijn hart vast! De veertien eerder uitgebrachte songs zijn gelukkig wel gewoon erg goed te noemen, waarbij het opvalt dat men slechts drie nummers van hun mijns inziens beste plaat ‘Adult Orientation’ heeft meegenomen. Maar ja, gelukkig waren de albums ‘Young And Innocent’, ‘After Hours’, ‘Revolution’ en het eerder genoemde ‘Above And Beyond’ ook zeker de moeite waard. Concluderend kunnen we dus stellen dat de plaat wel lekker wegluistert, maar zeker niets toevoegt aan het genre en eigenlijk dus een beetje een overbodige release is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑