Stryper – The Covering

Stryper – The Covering

Jaar van Release: 2011

Label: BIG 3 Records

De christelijke rockers van Stryper laten door middel van deze cover-CD horen waar zij hun muzikale invloeden vandaan hebben gehaald. En dat is opmerkelijk genoeg bij verschillende bands die jaren geleden in Amerika nog in de beklaagdenbank stonden wegens vermeende satanische teksten en onder vuur lagen van allerlei christelijke extremisten. “The Covering” is wat mij betreft een van de betere coveralbums van de laatste jaren; de vette produktie knalt werkelijk je speakers uit! Missers staan er dan ook niet op, louter wervelend uitgevoerde klassiekers, te weten “Blackout” (Scorpions), “Heaven and Hell” (Black Sabbath), “Carry on Wayward Son” (Kansas), “Over the Mountain” (Ozzy Osbourne), “Highway Star” (Deep Purple) met meer gitaren dan het origineel, “The Trooper” (Iron Maiden), Van Halen’s “On Fire”, “Lights Out” (UFO), “Shout it Out Loud” (Kiss), “Breaking The Law” (Judas Priest) en “Immigrant Song” (Led Zeppelin), waarna het besluit met het eigen nummer “God”.  Dit zou je niet verwachten op een cover cd, hoewel het geen slecht nummer is. Een aanrader dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑