Mecca – Undeniable

Mecca – Undeniable

Jaar van Release: 2011

Label: Frontiers

Al in 2002 verscheen het gelijknamige debuut van deze rondom Joe Vana geformeerde band en dat debuut wist nogal wat los te maken in de melodieuze rock scene. Joe’s toenmalige samenwerking met Jim Peterik leverde solide en bij tijd en wijlen erg goede A.O.R.-songs op en dat zorgde er dan ook voor dat ‘Mecca’, zeker ook vanwege de zang van klasbak Fergie Frederikson, erg lekker wegluisterde. In 2005 werd er al begonnen met het werk aan de opvolger, maar die bleef maar uit. Ik had eigenlijk ook al de hoop enigszins opgegeven om ooit nog een tweede Mecca plaat te mogen zien, maar ruim negen jaar na het debuut is het dan toch eindelijk zover met deze ‘Undeniable’.
Er zijn ten opzicht van het veelgeprezen debuut wel een aantal substantiele dingen gewijzigd. Zo is Jim Peterik niet meer van de partij als song writer en velen hadden gedacht dat dit een behoorlijke negatieve impact op het geheel zou hebben, maar dat is gelukkig niet waar gebleken. Toegegeven, de plaat is anders, maar zeker niet slechter dan het debuut uit 2002. Verder heeft Joe ervoor gekozen om geen gebruik meer te maken van een gastzanger, maar zelf maar gewoon alle nummers in te zingen en ook dat is hem prima afgegaan moet ik zeggen.

De bevalling van ‘Undeniable’ is erg zwaar geweest, maar het kindje mag er wezen! Opener ‘Perfect World’ geeft meteen een goede indicatie van wat je op ‘Undeniable’ kunt verwachten: lekker in het gehoor liggende A.O.R. met de nodige Westcoast en pop invloeden, meezingbare refreinen, prima zangpartijen en heerlijke gitaarsolo’s. Dat klinkt letterlijk als muziek in de oren voor de liefhebber zou ik bijna zeggen! Naast ‘ Perfect World staat er echter nog wel wat meer moois op deze tweede Mecca-CD, zoals ‘ 10 Life’, mijn persoonlijke favoriet ‘Did It For Love’ en titeltrack ‘Undeniable’ om er maar een paar te noemen, maar eigenlijk is er geen enkel zwak nummer op ‘Undeniable’ te vinden. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats: erg heavy wordt het allemaal niet, dus echte metalheads moeten hier zeker niet bij in de buurt komen, maar liefhebbers van gedegen A.O.R./Westcoast weten weer waar ze hun geld aan kunnen spenderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑