Alterbridge – Fortress

Alterbridge – Fortress

Jaar van release: 2013

Label: Roadrunner

Lui achterover leunen en van het succes genieten is er niet bij voor Mark Tremonti. De afgelopen jaren moest hij al zijn tijd verdelen over Alter Bridge en het opnieuw opgerichte Creed. De gitarist bracht bovendien een eerste soloplaat uit, die hij ondersteunde met een tournee. Ondertussen toerde zanger Myles Kennedy de wereld rond als lid van de entourage van Slash. ‘Fortress’ bewijst dat al die drukte vooralsnog geen wissel trekt op de muziek van de Amerikaanse rockband. Het album laat een inmiddels volledig uitgekristalliseerd geluid horen, dat nog altijd balanceert tussen rock en metal. De plaat staat opnieuw vol goed in het gehoor liggende songs, zoals „Cry Of Achilles”, de eerste single „Addicted To Pain”, „The Uninvited” en het titelnummer. Opnieuw is er een vanzelfsprekende hoofdrol voor de zwaar aangezette akkoorden en functionele solo’s van Tremonti, die overigens ook als zanger figureert in „Water Rising”. Het laatste zetje dat hij voor die stap nodig had, kreeg hij wellicht dankzij het succes van zijn soloplaat. De andere prominent aanwezige is natuurlijk Myles Kennedy die op het hele album laat horen een van de beste zangers van deze tijd te zijn. De muziek van Alter Bridge is groots, meeslepend en dramatisch. De zanger zorgt echter dat het een heel album lang geloofwaardig blijft. Het wordt eigenlijk heel mooi uitgebeeld op de platenhoes. Het album heet ‘Fortress’, maar op de foto staat een gammel schuurtje. Op het eerste gezicht klinkt Alter Bridge vooral groots en stoer. Wie naar de teksten en de muziek luistert, zal ontdekken dat dit maar één kant van de band is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑