Place Vendome – Thunder In The Distance

Place Vendome – Thunder In The Distance

Jaar van Release: 2013

Label: Frontiers 

Om de 4 jaar schijnt het weer tijd te zijn dat Michael Kiske, een release afleverd onder de naam Place Vendome. Dit is dan het 3e studio album dat deze ex-Helloween frontman afleverd.  Net als op Place Vendome (2005) en Streets Of Fire (2009) is het melodieuze rock wat de klok slaat. Kiske heeft het zelf over AOR, maar de tracks kennen hier en daar net even een zwaarder randje. Een flinke lijst aan namen hebben Kiske en Dennis Ward geholpen en tracks aangeleverd: Magnus Karlsson (Primal Fear), Timo Tolkki (ex-Stratovarius), Alessandro Del Vecchio (Hardline), Roberto Tiranti en Andrea Cantarelli (Labyrinth, A Perfect Day), Tommy Denander (Radioactive), Sren Kronqvist (Sunstorm, Issa) en Brett Jones. De samenwerking betaalt zich uit in dertien melodieuze rock tracks en daarmee sluit dit Thunder In the Distance aan bij de eerdere albums. Zonder andere tracks tekort te doen, springen vooral Talk To Me, It Cant Rain Forever, Fragile Ground (met sfeerrijke keyboards en een fraaie gitaarsolo), Hold Your Love, Break Out en titelnummer Thunder In the Distance eruit. Hoewel voor velen Place Vendome het project van Michael Kiske zal zijn, gaan er meer mensen achter schuil. Dirk Bruinenberg heeft de drumstokken overgenomen van Kosta Zafiriou, Gunter Werno kom je tegen achter het keyboard en Uwe Reitenauer doet het gitaarwerk. En met hun uitvoering is absoluut niets mis. Maar laat ik vooral Dennis Ward niet vergeten die, naast zijn bijdrage op basgitaar, als producent en medecomponist enorm bepalend is voor het geluid van Place Vendome. Het neemt echter niet weg dat voor mij de dragende kracht van Place Vendome toch vooral de fraaie zang van Kiske is. Daar waar bij andere zangers in de loop der jaren de sleet erop gekomen is, kan dit Kiske onmogelijk verweten worden. Zijn vocalen zijn nog steeds zeldzaam mooi. Het zorgt er zelfs voor dat het gevoel dat de songwriting voor een paar tracks toch wel erg herkenbaar is, Place Vendome vergeven wordt. De liefhebbers zullen zich waarschijnlijk laven aan de herkenbaarheid en er geen enkel probleem mee hebben. Thunder In The Distance is meer dan slechts een mager tussendoortje dat vlotjes in elkaar geklapt is. Het album is, ondanks een kanttekening hier en daar, erg vermakelijk en weet goed te boeien. Zulke tussendoortjes wil ik wel vaker voorbij horen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑