Within Temptation – Hydra

Within Temptation – Hydra

Jaar van Release : 2014

Label: BMG

Within Temptation, de band rondom Sharon den Adel en haar mannen is terug met hun zesde album genaamd Hydra. Dat deze band alles uit de kast heeft getrokken voor dit nieuwe album is duidelijk. Kosten nog moeite zijn gespaard gebleven. Een aantal niet de minste gast artiesten werden erbij betrokken. Gasten die te vinden zijn op het album zijn Howard Jones, Xzibit, Tarja en Dave Pirner. In de bijgevoegde bio is te vinden dat de band niet houd van het simpel herhalen van oude successen. Vandaar ook de naam Hydra. Ze Hebben het beste uit hun muziek gehaald. Voor het album verscheen kwam de clip al uit wat bij het nummer Paradise hoort. Snel daarna volgde het nummer Dangerous met de bijbehorende clip. Deze nummers lieten al een mooi staaltje werk horen van het nieuwe album. Volgens de band is Hydra een album wat zijn inspiratie haalt uit de grote dingen in het leven en de wereld zoals die vandaag de dag is. Het is donker en ijzersterk. Hydra laat nog wel de symfonische elementen horen maar het is wel veel sneller en zwaarder dan The Unforgiving. Het gaat in verschillende richtingen en laat een compleet andere kant van ons horen. Of de band dit waar kan maken maakt me nieuwsgierig.

Het album steekt af met het nummer Let Us Burn. Duidelijk is te horen dat de band zeker niet de oude ingeslagen weg is blijven bewandelen. De band heeft zijn weg naar zijn oudere roots weer een beetje weten te vinden zonder de herkenbare sound van Within niet te vergeten. Bombastisch, pakkend  en makkelijk te luisteren zijn hier de kernwoorden.

Verder met het tweede nummer Dangerous waar gelijk de eerste gast zijn intrede maakt. Niemand minder dan Howard Jones (Killswitch Engage) mag samen met Sharon laten horen wat zij in hun mars hebben. Een lekker up tempo nummer wat het live zeker live goed zal gaan doen. Volgens de band is dit het snelste nummer wat ze ooit hebben geschreven en dat kan ik alleen maar beamen. Ook voor mij is dit één van de toppers.

Dat de band niet vies is van experimenteren laten ze horen met And We RunXzibit, jawel, de rapper, mag zijn steentje bijdragen. Om eerlijk te zijn was ik wat cynisch over deze samenwerking en heeft het een aantal luistersessies gekost om dit nummer te gaan waarderen. Of het veel toegevoegde waarde heeft deze samenwerking, dat mag je zelf gaan bepalen. Duidelijk is wel dat de band deze samenwerking erg kan appreciëren. Gewaagd, jezeker!

De samenwerking waar de menig symfonische metal liefhebber op zat te wachten is eindelijk hier. Twee killer queens samen in één nummer! Paradise is in samenwerking met Tarja (Ex Nightwish) een briljant nummer geworden. De stemmen van Sharon en Tarja smelten mooi samen en laat het beste horen van beide dames. Een nummer wat je bij de strot grijpt en je ook in zijn macht houd. De prachtige uithalen van Tarja, vlijmscherpe gitaarriffs,…. Ik hou er wel van!Met Edge Of The World doet de band het wat rustiger aan. Geen up tempo geweld maar wel Sharon die subtiel bijgestaan wordt door haar mannen.Een tandje wordt weer bijgezet met het nummer Silver Moonlight. Hier mogen we ook weer grunts horen zoals we dat van Within gewend waren uit hun tijden van weleer. Wat mij betreft mogen deze weer wat vaker uit de kast getrokken worden.Covered By Roses is de meezinger van het album. Met een beetje de stijl van The Unforgiving is dit een heerlijk nummer. Niet complex, ligt lekker in het oor. Dog Days begin rustig en is een stuk minder up tempo dan Coverd by Roses. Het weeg ook een stuk minder zwaar. Een fijne adempauze in het album. Tell Me Why zal voor veel mensen die dierbaren hebben verloren zeer herkenbaar zijn. Het onbegrip, de woede en de onmacht zijn duidelijk te voelen in dit nummer. Ook hier horen we weer grunts die het nummer nog meer kracht geeft. Het laatste nummer op het album is Whole World is Watching. Ook van dit nummer samen met Dave Pirner( Soul Asylum) was al een video clip te vinden. Een heerlijke ballad is het resultaat van deze samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑