W.e.t. – One Live – In Stockholm

W.e.t. – One Live – In Stockholm

Jaar van Release : 2014

Label : Frontiers Records 

Op 17 januari 2013 speelde de melodieuze rockformatie W.E.T. een exclusieve show in de Debaser Club in Stockholm om de release van hun tweede album ‘Rise Up’ enigszins luister bij te zetten. Dit optreden werd (gelukkig) opgenomen en is nu onder de titel ‘One Live – In Stockholm’ zowel als CD en als DVD verkrijgbaar. De kern van de band bestaat uit Robert Sall (de W van Work Of Art), Erik Martensson (de E van Eclipse) en Jeff Scott Soto (de T van Talisman) en werd op deze avond aangevuld door Magnus Henrikson op gitaar, Robban Back op drums en Andreas Passmark op basgitaar. De melodic rock band staat garant voor een portie American rock waarbij je waar voor je geld krijgt.

Zanger Jeff Scott Soto heeft inmiddels een aardige reputatie als solo artiest en als gast zanger draagt hij graag een steentje bij. Hij is op allerlei albums te vinden en verving moeiteloos Steve Augeri bij Journey. De voormalige zanger van Ingwie Malmsteen koos uiteindelijk voor een solocarriere. W.E.T. is voor hem dan ook een bijbaantje.

 

Dit is een registratie van het eerste optreden van de Rise Up Tour. Na het titelloze debuut album kreeg Rise Up ook lovende kritieken. Op dit album staan dan ook veel nummers van beide albums.

Waar Soto bij andere live-albums steevast covers in de set opneemt, komt bij dit album vrijwel alles van de W.E.T.-discografie van twee albums. Van elk van de bands waar W.E.T. naar vernoemd is (Work Of Art, Eclipse en Talisman)

Er worden een aantal schitterende W.E.T. songs ten gehoren gebracht, zoals bijvoorbeeld de geweldige opener ‘Walk Away’, de ballad ‘Love Heals’, de aan Marcel Jacob opgedragen ballad ‘Comes Down Like Rain’ en ‘Broken Wings’ om er maar een paar te noemen. Naast origineel W.E.T.-materiaal werd er ook geput uit het oevre van Work Of Art (‘The Great Fall’, gezongen door gastzanger Lars Safsund), Eclipse (‘Bleed & Scream, gezongen door Erik Martensson) en Talisman (de songs ‘I’ll Be Waiting’ en ‘Mysterious’) en dat werd, getuige de reacties van het goed opgekomen publiek, zeer gewaardeerd.   Een absolute must voor iedere A.O.R. en melodieuze rockliefhebber!

 

Live albums kunnen soms wat naar uitpakken als het gaat om een goede mix. Daar is hier niets van te merken. Het is levendig zoals het in de zaal ook heeft moeten klinken. Heerlijke rocksongs met refreintjes en koortjes. Naast dat het concert 2 cd schijfjes bevat zijn er 2 nieuwe nummers aan toegevoegd. De zangkwaliteiten van Jeff komen in “Poison” beter tot zijn recht en met “Bigger Then The Both of Us” wordt er een juweeltje weergegeven.

 

Door deze studio nummers wordt het helder dat de band meer mogelijkheden kent in de studio en daardoor beter uit de verf komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑